11 vragen: Het verhaal van Spruitje,

Achter bijna alle producten van de Rebellenclub zit een bijzonder verhaal. Jonge ondernemers, getalenteerde illustratoren, eigenzinnige ontwerpers of entrepreneurs die zich specialiseren in producten met een eerlijke en goede herkomst. We vinden het belangrijk om die verhalen te vertellen. En dat doen we wekelijks middels een kort interview op onze site in de serie ’11 vragen’. Vandaag stellen we je graag voor aan Jonael van der Sloot, de man achter de prachtige producten van Spruitje.

1. Maak een tekening van jezelf

11 vragen Spruitje

2. Hoe is je bedrijf ontstaan?
Ik kocht een aantal potjes met verse kruiden om mee te koken. Deze gingen echter na een paar dagen dood. Toen ben ik gaan kijken wat ik zoal kon kweken in kleine ruimtes, dit leverde veel experimenten op en uiteindelijk ook de producten die ik nu verkoop.

3. Hoe komen je producten/ontwerpen tot stand?
Door planten tot hun uiterste uit te testen heb ik kennis opgedaan die ik in mijn producten verwerk. Zo ben ik bij toeval achtergekomen dat een avocado boompje 2 jaar in water kan leven, deze kennis hielp mij het werk te maken voor biologisch restaurant GYS in Utrecht.
4. Wat is je favoriete product en waarom?
Ik heb geen favoriet. Op het moment dat ik met een product aan het werk ben krijgt het mijn volledige aandacht en is het op dat moment mijn favoriet.

5. Waar haal jij inspiratie vandaan?
Planten, Science fiction, 70s-80s design, animatiefilms en landschappen.

6. Welke nieuwe artikelen / producten kunnen we binnenkort verwachten?
Een meubellijn.

7. Wat is je favoriete album?
Ik ga voor een favoriete track: “Laika come home” van de Gorillaz gemixt door Space Monkeys.

8. Wat doe je over 5 jaar?
Ik leef meer met de dag en korte toekomstplannen. Ik hoop wel dat ik tegen die tijd een eigen huis heb kunnen ontwerpen en bouwen.

9. Als ik 1 miljoen zou krijgen…
Zou ik het gebruiken om de stadse voedselproductie te bevorderen. Uit onderzoek blijkt dat sommige steden tot wel %60 van de voedselbehoefte zelf kunnen kweken op daken.

10. Ik zou 1 dag willen ruilen met..
Mijn vrouw.

11. Wat is het meest Rebelse wat je ooit gedaan hebt?
Dat hou ik liever geheim. Maar ik heb een heftige pubertijd gehad en mijn moeder heeft me menig keer bij het politiebureau moeten ophalen.
Onlangs bezochten we de Studio van Spruitje in Amsterdam-West:

Bekijk ook deze producten

Ik zit liever goed dan dat ik het fout heb.

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamertafel, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Bekijk al ons maatwerk
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub