Blog van Anne #21: Coronavirus zet aan tot denken

Hoi,

We hebben het er allemaal over; het coronavirus. Niet alleen in producerend China, maar ook het consumerende deel van de wereld heeft daar last van en ervaart de gevolgen. 

Afgelopen week werd er voor mij een bijzonder plaatje gepubliceerd. Een afbeelding waarbij de lucht in de afgesloten stad Wuhan zichtbaar schoner is, dan een jaar geleden. Dat zet tot denken. 

Veel bedrijven in binnen- en buitenland laten hun collectie in massa produceren in China. Deze productie gaat gepaard met veel uitstoot en vervuiling. Niet alleen de productie, maar ook het transport richting het Westen is niet altijd efficiënt. Spullen worden vervoerd en verscheept in containers. Vaak komen ze pas weken later aan in de havens. 

Zou het niet veel efficiënter zijn als we de productie dichter bij huis zoeken? Het is een uitdaging om te zeggen dat we alles in Nederland moeten produceren; maar binnen de grenzen van Europa zou haalbaar moeten zijn. 

Zo doet de Rebellenclub dat ook! Onze banken worden geproduceerd binnen Europa. Maar ook onze collectie vloerkleden komt uit Europa! 

Daarnaast werken we samen met Nederlandse ontwerpers en illustratoren. Veel van de producten worden met de handgemaakt, ambachtelijk bereid, ontwikkeld met gerecycled materialen of bij een sociale firma in Nederland geproduceerd. Dat scheelt kilometers en euro’s! En bovenal we zijn niet afhankelijk van productie aan ‘de andere kant van de wereld’. 

Misschien moeten we onszelf ook afvragen; zou het niet eerlijker zijn als een product iets meer geld kost, wanneer het dichter bij huis geproduceerd wordt?

Groeten van Anne

Bekijk ook deze producten

Ik zit liever goed dan dat ik het fout heb.

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamertafel, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Bekijk al ons maatwerk
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub