Ontwerpwedstrijd

Thema: Nationale Parken van Nederland

We verlangen er met z’n allen naar om er weer op uit te gaan. Met onze ontwerpwedstrijd willen we hier alvast een voorproefje op nemen door de Nationale Parken van Nederland in het zonnetje te zetten. Iedereen die weleens gereisd heeft door de Verenigde Staten kent wel de iconische affiches die gemaakt zijn voor de Nationale Parken. Hiermee maken ze van het buitenleven een echte belevenis. In Nederland zijn we een stuk bescheidener en kloppen we onszelf niet zo vaak op de borst en dat is eigenlijk onterecht als het gaat over onze Nationale Parken. Want met 22 Nationale Parken hebben we toch echts iets unieks in handen. De bevers in de Biesbosch, zeehonden bij Schier, de vuurvlinder in de Weerribben en het kreken- en kweldergebied de Slufter op Texel. Maar ook adders bij de radiotelescoop op het Dwingelderveld en natuurlijk de Edelherten op de Hoge Veluwe. In Nederland is veel te ontdekken! En meer dan genoeg inspiratie voor fraaie ontwerpen :-)

Met de ontwerpen uit deze wedstrijd hopen we iedereen te inspireren om dit jaar (als het weer mag) in Nederland op vakantie te gaan. Onze lokale horeca en recreatiebedrijven verdienen juist nu onze support om toch nog iets van dit jaar te maken. 

Featured collection

Winnaars Ontwerpwedstrijd Nationale Parken

De makers

MAARTEN NAARDING

Wie ben ik? Nou ik ben Maarten Naarding uit Baarn, 40 jaar, getrouwd met Danielle en vader van Hidde (7) en Teun (3). Van jongs af aan aan het tekenen en ontwerpen, in mijn tienertijd altijd op stap met mijn rugzak met spuitbussen. Met de komst van de steeds snellere computers mij ook daarin verdiept photoshop, 3d, CGI en alles wat daar op mogelijk is.  De laatste 25 jaar in de high end horeca gewerkt maar helaas kwam ik er eind vorig jaar achter dat mijn rug dat niet meer aan kon. Tja wat dan? Nou dat was eigenlijk heel simpel van mijn hobby mijn beroep maken! Samen met mijn eveneens creatieve vrouw het bedrijf 42twee begonnen. Een artwork en design studio in de breedste vorm. Vol enthousiasme eind december begonnen met de voorbereidingen om in maart te kunnen openen. Helaas gooide de Covid 19 in roet in het eten en gaat het nu even iets anders met de planning. maar aan de andere kant gaf het mij ook de ruimte om mee te doen aan deze wedstrijd. 

SOSCHA KIKKEN

Ik ben Soscha Kikken, grafisch ontwerpster en beeldend kunstenares.

Ik begon met tekenen voordat ik het woord ‘potlood’ kon zeggen en ben niet van plan ooit te stoppen. Naarmate ik opgroeide, groeide mijn interesse voor kunst en ontwerp mee. Intussen ben ik opgeleid tot grafisch ontwerpster en illustratrice en probeer ik op allerlei manieren en op uiteenlopende oppervlaktes creaties te maken. Daarbij heb ik een grote liefde voor details en werk ik graag met veel kleur, lijn en textuur.

MARIEKE DE BEURS

Marieke de Beurs maakt illustraties, games, boeken en tentoonstellingen. Marieke is freelance illustrator en grafisch ontwerper en studeerde aan de Kunstacademie in Den Haag.  Ze groeide op met de zoute zeewind van Texel in haar gezicht. De natuur is een grote inspiratiebron voor haar werk, net als haar familie, vrienden en de mensen waarmee ze werkt. In haar werk wil ze de essentie van een beeld, karakter of thema zo dicht mogelijk raken en daarmee een verhaal of sfeer overbrengen. Ze tekent graag op haar iPad en voorziet de illustraties van kleur in Photoshop. Het spel om kleuren, textuur, compositie en contrast in balans te brengen maakt haar blij.