Gratis verzending vanaf 50 euro. | Bezoek ook ons Clubhuis bij Nijhof in Baarn.

Lekker lang tafelen met familie en vrienden

Zo kies je de ideale tafel

We helpen je graag!

Onze tips:

De rechthoekige tafel

Nog steeds de meest populaire vorm!  Maar hoeveel stoelen passen er nou aan een tafel? Reken op een minimale tafellengte van 140 cm voor 4 stoelen, vanaf 2 meter schuif je 6 stoelen aan en vanaf 280 cm 8 stoelen. Houd hierbij wel rekening met de poten. En denk bij het kiezen van je tafel ook aan je gezinssamenstelling. Afgeronde hoeken zijn bijvoorbeeld heel fijn met kinderen.  En een tafel zonder naden maak je veel makkelijker schoon.

Ronde tafels

Ideaal voor een compacte eetkamer en natuurlijk heel gezellig! 
De ronde vorm neemt veel minder plaats in en geeft je veel meer loopruimte Je schuift makkelijk stoelen aan en de kids kunnen zich niet zo snel stoten. Wij zijn niet voor niets fan van een ronde tafel!

Zo’n ronde tafel is ook ideaal voor op kantoor. De perfecte vergadertafel, ide vorm nodigt zich uit voor een goed gesprek waarbij iedereen gelijk is. 

Achthoekige tafel

Uniek in onze collectie is de achthoekige tafel. Met veel liefde ontworpen door de Amsterdammers designers Josha en Jonael.

Een echt eigenwijs en Rebels ontwerp waar je tot maar liefst 8 stoelen kan aanschuiven. 

De tafel wordt in Nederland gemaakt van Amsterdams stadshout en heeft dan ook niet voor niets de naam stadshout.

De ideale hoogte!

Bijna alle eetkamertafels in de Rebellenclub collectie hebben een hoogte tussen 76 en 79 centimeter. De perfect hoogte van je eettafel voor jou is afhankelijk van wat jullie zelf prettig vinden. Voor langere mensen is een hogere tafel net even wat fijner. We raden je ook aan om de hoogte van jullie eetkamerstoelen op te meten. Zorg dat je de hoogte van je tafel hierop afstemt. Eetkamerstoelen met een lage zit zijn niet comfortabel bij een  hoge eetkamertafel.

Passen mijn stoelen?

Je zit pas echt lekker als je voldoende ruimte hebt. Reken dan ook zeker 70 cm ruimte per persoon en minimaal 10 cm ruimte tussen je benen en de tafelregel. Denk ook aan de hoogte van eventuele armleuningen. 

Kijk ook goed naar de vorm en poten van je eetkamerstoelen en kies hier het ideale model eetkamertafel bij. 

Ons team kan je hierbij gratis adviseren. 

Uitschuifbare tafel

Ideaal voor de betere etentjes. Je schuift de tafel eenvoudig uit zodat iedereen meer dan voldoende ruimte heeft.

Daarnaast is zo'n uitschuifbare tafel ook ideaal voor bij het thuiswerken en studeren, binnen no-time is er genoeg plek voor het hele gezin. En laptops :-)

Naast het bekende uitschuifbare systeem hebben we ook tafels met aanzetbladen in de collectie. 

Gratis advies op maat

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Dan ben je van harte welkom in onze shop bij Nijhof in Baarn. Of kan je advies op maat krijgen van 1 van onze collega’s via telefoon of mail. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

MAIL ONS VOOR EEN VRIJBLIJVEND ADVIES

.