Zo kies je de ideale bank

Ontwerp jouw ideale droombank

Welke grootte moet je kopen, welk design, welk model en welke kleur? Het is niet altijd eenvoudig om de ideale bank te kiezen. Daarom helpen we je graag bij samenstellen van de ideale bank. Hieronder vind je een aantal tips, In onze Rebellenclub catalogus - inspiratie magazine vind je nog meer informatie. Ook kan je gebruik maken van onze online configurator. Een overzicht van de beschikbare stoffen en kleuren vind je op stoffenpagina. Gratis stofstalen bestel je hier.

Kom je er niet uit? Mail ons dan of kom langs in één van onze shops

Onze tips

Hoe groot moet je bank zijn?

Heb je veel ruimte, dan kun je best dromen van een bank met chaise longue of een hoekbank. Heb je een compactere woning, dan past een klassieke 2- of 3-zitsbank meestal beter bij je thuis. 

Heb je een specifiek idee in je hoofd. Ga dan zelf puzzelen met de opties van onze modulaire banken. Voor bijna elke ruimte hebben we wel een oplossing.

Hoe dan ook: de grootte en het model is het uitgangspunt voor het samenstellen van je bank.

Rechte bank

Een rechte bank is perfect voor de kleinere woning, compact en stijlvol. We verkopen onze modellen al vanaf 2-zits maar voor de grotere huizen kan het ook in een uitgebreide 4-zits.

BANK MET CHAISE LONGUE

De populaire combinatie van ontspanning en prima zitcomfort. Een bank met chaise longue neemt niet zoveel ruimte in, maar biedt nog steeds dezelfde voordelen als een hoekbank. Het handige formaat zorgt ervoor dat je deze bank meestal prima past in je woonkamer. 

BANK MET HOEKEILAND

Een bank met open end heeft maar één armleuning en is aan de andere kant open, waardoor het design wat luchtiger is en aan een exclusief daybed doet denken. Een bank met open end is niet zo geschikt in een klein huis, of als je een poef of ander element aan je interieur wilt toevoegen.

Bank in U-opstelling

Een bank met U-opstelling heeft een chaise longue aan de ene kant en een hoekeiland aan de andere kant. Dit is de ideale bank voor grote gezinnen of als je met al je vrienden voetbal wilt kunnen kijken.

MODULAIRE BANK

Een modulaire bank geeft je veel flexibiliteit, je kunt hem precies naar wens samenstellen. En natuurlijk kan je altijd modules toevoegen of verwijderen. De bank groeit met je gezin mee. De modulaire bank is de perfecte keuze als je veel ruimte hebt en en zelf al een specifiek idee hebt voor een opstelling die qua look en feel past bij je wensen.

Welke stof past bij mij?

Zitmeubelen en meubelstoffen zijn er in vele soorten en uitvoeringen, elk met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. In onze collectie vind je 4 soorten stoffen:
1. Velours | 2. Geweven stof | 3. Recycle leer | 4. Micro Suede

Je kan zelf eenvoudig zien welke stof het beste bij je situatie past. Martindale, lichtechtheid en pilling zeggen namelijk iets over de duurzaamheid van een stof. Op onze stoffenpagina hebben we de diverse waardes per stof weergegeven. 

Martindale

Martindale meet de slijtvastheid van een stof. Bij normaal dagelijks gebruik is een slijtvastheid van 10.000 meer dan genoeg.

Wij hebben ervoor gekozen om stoffen te selecteren met een hogere martindale. Zo is de velourstof Adore zelfs geschikt voor publieke ruimtes zoals lobby’s, luchthavens en bibliotheken. Heb je specifieke vragen? Laat je dan uitgebreid adviseren door 1 van onze collega’s.

Pilling

Een pil is een klein bolletje vezels dat ontstaat door slijtage of wrijving en is een normaal fenomeen. Na levering zal er altijd wat natuurlijke pilling ontstaan, totdat de overtollige vezels zijn verdwenen.

Pilling wordt aangegeven op een schaal van 1 tot 5. Bij het hoogste cijfer heb je het minste kans op pilling of losse vezels. Voor dagelijks tot intensief gebruik raden we een pilling van minimaal 3-4 aan.

Lichtechtheid

Er is een internationale beoordelingsschaal van 1 tot 8. Hoe hoger de lichtechtheid, hoe beter de stof tegen zonlicht kan. 

We raden je aan om een stof met een lichtechtheid van minimaal 4 te kiezen. Een toename van 1 punt betekent dat de lichtechtheid is verdubbeld. Het duurt dan 2x keer zo lang voordat de stof gaat vervagen. Goed om te weten: Het is technisch niet mogelijk om stoffen te vervaardigen die niet verkleuren.

Onze stylistes helpen je graag

Gratis persoonlijk advies

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze? Dan ben je van harte welkom in onze winkels: Rebellencub Clubhuis bij Nijhof in Baarn en op afspraak ben je welkom in het Homestudios Experience Center in Utrecht. Je kunt ook advies op maat krijgen van 1 van onze stylistes via telefoon, FaceTime of mail. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Plan jouw gratis interieuradvies