We helpen je graag!

Onze stoffencollectie

Meubelstoffen zijn er in vele soorten en kleuren. Bij ons kan je kiezen uit maar liefst 75 verschillende stoffen. We helpen je graag bij het maken van je keuze. Hieronder vind je een aantal tips, Ook kan je gratis stofstalen bestellen. Keuze gemaakt? Bestel dan eenvoudig je bank met onze online configurator. Kom je er niet uit? Mail ons dan of kom langs in onze shops

VAN VELOURS TOT RECYCLE LEER: ALTIJD EEN VASTE PRIJS!

Welke stof moet ik kiezen op mijn bank, fauteuil of eetkamerstoel?

Meubelstoffen zijn er in vele soorten en uitvoeringen, elk met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. In onze collectie vind je 3 soorten stoffen:

1. Geweven stof | 2. Micro leer | 3. Velours

Je kan zelf eenvoudig zien welke stof het beste bij je situatie past. Martindale, lichtechtheid en pilling zeggen namelijk iets over de duurzaamheid van een stof. Hieronder hebben we de diverse waardes per stof weergegeven. 

Martindale

Martindale meet de slijtvastheid van een stof. Bij normaal dagelijks gebruik is een slijtvastheid van 10.000 meer dan genoeg.

Wij hebben ervoor gekozen om stoffen te selecteren met een hogere martindale. Zo is de velourstof Adore zelfs geschikt voor publieke ruimtes zoals lobby’s, luchthavens en bibliotheken. Heb je specifieke vragen? Laat je dan uitgebreid adviseren door 1 van onze collega’s.

Pilling

Een pil is een klein bolletje vezels dat ontstaat door slijtage of wrijving en is een normaal fenomeen. Na levering zal er altijd wat natuurlijke pilling ontstaan, totdat de overtollige vezels zijn verdwenen.

Pilling wordt aangegeven op een schaal van 1 tot 5. Bij het hoogste cijfer heb je het minste kans op pilling of losse vezels. Voor dagelijks tot intensief gebruik raden we een pilling van minimaal 3-4 aan.

Lichtechtheid

Er is een internationale beoordelingsschaal van 1 tot 8. Hoe hoger de lichtechtheid, hoe beter de stof tegen zonlicht kan. We raden je aan om een stof met een lichtechtheid van minimaal 4 te kiezen. Een toename van 1 punt betekent dat de lichtechtheid is verdubbeld. Het duurt dan 2x keer zo lang voordat de stof gaat vervagen. Goed om te weten: Het is technisch niet mogelijk om stoffen te vervaardigen die niet verkleuren.

Geweven Stof

Een geweven stof is het een stof waar draden horizontaal en verticaal gevlochten zijn. Door het weven van deze hele lengte- en breedtedraden ontstaat dit materiaal voor jouw meubel. De stoffen bestaan vaak uit één of meerdere materialen, zoals katoen, wol, linnen of polyester. 

Micro Leer

Recycle Leer is opgebouwd uit twee materialen: de onderlaag bestaat uit micro leer wat zorgt voor de natuurlijke en unieke uitstraling. Het leer wordt beschermd door een polyester afdeklaag welke oneffenheden voorkomt en waardoor het een stevige combinatiestof wordt.

Velours

Wij hebben gekozen voor Meubelstof Adore. Dit is een mooie gebreide velours en heeft daardoor een zeer rijke uitstraling. De stof is waterafstotend en vlekwerend. De stof heeft een zeer hoge kwaliteit. Adore is leverbaar in heel veel verschillende kleuren.

iproteqt service

Wij vinden we het belangrijk dat je zo lang mogelijk geniet van je aankoop. Met iProteqt kan je voor een bedrag vanaf € 30,- per zitplaats gebruik maken van uitgebreide service inclusief vlekkengarantie en constructieservice. 

Gratis stofstalen

Het kiezen van je favoriete stof kan soms best lastig zijn. In onze winkels hebben wij al onze stoffen hangen in ons stylingatelier. Online kan je tot wel gratis stofstalen kiezen. Klik op de link hieronder om onze collectie te bekijken.

Gratis interieuradvies

Kom je er niet uit? Onze stylistes adviseren je graag over het inrichten van je huis. Hoe kies je de juiste meubels, materialen en kleuren? Ook geven ze antwoord op jouw woonvragen, om van je huis een fijn thuis te maken.

Onze verschillende stoffen

Adore (Velours)

Martindale: 88.000 toeren
Pilling: Klasse 5
Lichtechtheid: 5

Beschikbare kleuren: naturel, liver, gold, steel, hunter, niagara, petrol, moss, coffee, hazel

Alpine

Martindale: 75.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 5

Beschikbare kleuren: naturel, ivory, steel, grey

Bloq

Martindale: 25.000 toeren
Pilling: Klasse 4 - 5
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: beige, niagara, zinc, eucalyptus, light grey

Bull (micro leer)

Martindale: 32.000 toeren
Pilling: Klasse 3 - 4
Lichtechtheid: 3 - 4

Beschikbare kleuren: beige, liver, hunter, caramel, cognac, grey

Chrono

Martindale: 27.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 5

Beschikbare kleuren: dolphin, light grey, clay, espresso

Rebellenclub stof Leaf 96 Hazel

Leaf

Martindale: >100.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 5

Beschikbare kleuren: mustard, stone, eucalyptus, ash grey, grey, hazel

Nika

Martindale: 100.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: taupe, royal blue, light grey, green

Porta

Martindale: 70.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: beige, mustard, copper, forest, zinc, ash grey

Rate

Martindale: 100.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: naturel, liver, wood, hunter, forest, thyme

Ribcord

Martindale: >100.000 toeren
Pilling: Klasse 4-5
Lichtechtheid: 4

Beschikbare kleuren: taupe, mokka ivory, antraciet, aqua, petrol, grey, cacao

Silent

Martindale: 50.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: naturel, liver, bronze, taupe, light grey, graphite, turtle

Rebellenclub stof Spider 168 Plumb

Spider

Martindale: 30.000 toeren
Pilling: Klasse 4-5
Lichtechtheid: 5

Beschikbare kleuren: naturel, cream, taupe, plumb

Unit

Martindale: 35.000 toeren
Pilling: Klasse 4 - 5
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: sesam, plumb, dark grey, turtle

Gratis stofstalen

Stalenservice

Je bent welkom in onze winkels om alle stoffen en kleuren te bekijken. Ook kan je gebruik maken van onze gratis stalenservice.

Gratis in huis
Ben je benieuwd naar een bepaalde stof of kleur? Maak dan gratis gebruik van onze stofstalen service. Je kan tot wel 3 gratis stofstalen bestellen. Kies jouw gewenste stof en kleur in en we sturen deze gratis toe.

Bestel jouw stofstalen