Rebellenclub stoffencollectie

WE HELPEN JE GRAAG !

Meubelstoffen zijn er in vele soorten en kleuren. Wij hebben voor je een selectie gemaakt van de mooiste stoffen. We helpen je graag bij het maken van je keuze. Hieronder vind je een aantal tips, Ook kan je gebruik maken van onze gratis leenstalen service. In onze Digitale stoffenkaart kan je alvast een selectie maken uit de beschikbare kleuren. Keuze gemaakt? Bestel dan eenvoudig je bank met onze online configurator.  Kom je er niet uit? Mail  ons dan of kom langs in onze shops

VAN VELOURS TOT RECYCLE LEER: ALTIJD EEN VASTE PRIJS!

Welke stof past bij mij?

Meubelstoffen zijn er in vele soorten en uitvoeringen, elk met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. In onze collectie vind je 4 soorten stoffen:

1. Geweven stof | 2. Micro Suede | 3. Recycle leer | 4. Velours

Je kan zelf eenvoudig zien welke stof het beste bij je situatie past. Martindale, lichtechtheid en pilling zeggen namelijk iets over de duurzaamheid van een stof. Hieronder hebben we de diverse waardes per stof weergegeven. 

Martindale

Martindale meet de slijtvastheid van een stof. Bij normaal dagelijks gebruik is een slijtvastheid van 10.000 meer dan genoeg.

Wij hebben ervoor gekozen om stoffen te selecteren met een hogere martindale. Zo is de velourstof Adore zelfs geschikt voor publieke ruimtes zoals lobby’s, luchthavens en bibliotheken. Heb je specifieke vragen? Laat je dan uitgebreid adviseren door 1 van onze collega’s.

Pilling

Een pil is een klein bolletje vezels dat ontstaat door slijtage of wrijving en is een normaal fenomeen. Na levering zal er altijd wat natuurlijke pilling ontstaan, totdat de overtollige vezels zijn verdwenen.

Pilling wordt aangegeven op een schaal van 1 tot 5. Bij het hoogste cijfer heb je het minste kans op pilling of losse vezels. Voor dagelijks tot intensief gebruik raden we een pilling van minimaal 3-4 aan.

Lichtechtheid

Er is een internationale beoordelingsschaal van 1 tot 8. Hoe hoger de lichtechtheid, hoe beter de stof tegen zonlicht kan. We raden je aan om een stof met een lichtechtheid van minimaal 4 te kiezen. Een toename van 1 punt betekent dat de lichtechtheid is verdubbeld. Het duurt dan 2x keer zo lang voordat de stof gaat vervagen. Goed om te weten: Het is technisch niet mogelijk om stoffen te vervaardigen die niet verkleuren.

Geweven Stof

Een geweven stof bestaat uit een combinatie van draden. Door middel van het weven van deze hele lengte- en breedtedraden ontstaat dit materiaal voor jouw meubel. De stoffen bestaan vaak uit één of meerdere materialen, zoals katoen, wol, linnen of polyester. 

Recycle Leer

Recycle Leer is opgebouwd uit twee materialen: de onderlaag bestaat uit gerecycled echt leer wat zorgt voor de natuurlijke en unieke uitstraling. Het leer wordt beschermd door een polyester afdeklaag welke oneffenheden voorkomt en waardoor het een stevige combinatiestof wordt.

Velours

Wij hebben gekozen voor Meubelstof Adore. Dit is een mooie gebreide velours en heeft daardoor een zeer rijke uitstraling. De stof is waterafstotend en vlekwerend. De stof heeft een zeer hoge kwaliteit. Adore is leverbaar in heel veel verschillende kleuren.

Micro Suede

Het gevoel van een exclusieve suède gecombineerd met de eigenschappen van een microvezel. Onze meubelstof River is gemakkelijk in onderhoud en oersterk.

All in house Service

Samen met Oranje Furniture Care bieden we het ‘All in House Service’ programma aan op al onze banken.

Voor een bedrag van € 30,- per zitplaats kan je gebruik maken van het uitgebreide serviceprogramma incl vlekkengarantie en constructieservice. Lees hier meer over alle voorwaarden.

De stoffencollectie

Adore (Velours)

Martindale: 88.000 toeren
Pilling: Klasse 5
Lichtechtheid: 5

Beschikbare kleuren: anthracite, beige, blossom, blush, cognac, copper, coffee, dark grey, dolphin, gold, ecru, hazel, hunter, liver, moss, natural, niagara, petrol, steel

Amy

Martindale: 25.000 toeren
Pilling: Klasse 4 - 5
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: anthracite, beige, brown, cognac, dark blue, eucalyptus, forest, grey, light grey, liver, mint, mustard, niagara, scarlet, taupe, wood, zinc

Bloq

Martindale: 25.000 toeren
Pilling: Klasse 4 - 5
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: anthracite, beige, brown, cognac, dark blue, eucalyptus, forest, grey, light grey, liver, mint, mustard, niagara, scarlet, taupe, wood, zinc

Bull (Micro leer)

Martindale: 32.000 toeren
Pilling: Klasse 3 - 4
Lichtechtheid: 3 - 4

Beschikbare kleuren: anthracite, beige, brown, camel, caramel, cognac, hunter, dark blue, dark brown, graphite, grey, liver, magnolia, moss, niagara, steel, winered

Capulet

Martindale: 30.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 5

Beschikbare kleuren: capulet, gummetal, nine iron, obsidian, paloma, phantom, smoked pearl, spice route, taupe grey

Nika

Martindale: >100.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: anthracite, beige, espresso, green, grey, light grey, liver, onyx, taupe

Porta

Martindale: 70.000 toeren
Pilling: Klasse 4 - 5
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: ash grey, beige, brown, copper, dark grey, forest, light brown, scarlet, mustard, navy, niagara, onyx, wine red, zinc

River (Micro suede)

Martindale: 30.000 toeren
Pilling: Klasse 5
Lichtechtheid: 4

Beschikbare kleuren: camel, cognac, espresso, forest, graphite, liver, taupe

Unit

Martindale: 35.000 toeren
Pilling: Klasse 4 - 5
Lichtechtheid: 4 - 5

Beschikbare kleuren: anthracite, aqua, brown, dark grey, denim, plumb, stone, taupe, turtle

Yacht (Micro leer)

Martindale: 30.000 toeren
Pilling: Klasse 4
Lichtechtheid: 4

Beschikbare kleuren: army, brown, chocolate, coffee, cognac, espresso, graphite, liver, moss, onyx, steel, tobacco

Ontvang stofjes

Stalenservice

Je bent welkom in onze brand store bij Nijhof in Baarn om alle stoffen en kleuren te bekijken. Ook kan je gebruik maken van onze gratis stalenservice. Vraag hieronder een leenstaal op, welke wij via de post toesturen:

Gratis in huis
Ben je benieuwd naar een bepaalde stof of kleur? Maak dan gratis gebruik van onze leenservice. Vul hieronder je gegevens en gewenste stof en staal in en we sturen deze gratis toe.

Gratis retour
Omdat we duurzaamheid in een hoog vandaal hebben staan hergebruiken we onze stalen. Je stuurt ze dan ook weer gratis retour zodat wij weer andere klanten kunnen helpen.