Blog van Anne #12: Trends uit Milaan!

Begin april was de grote meubelbeurs in Milaan; Salone del Mobile. Ieder jaar probeer ik een bezoek te brengen en de nieuwste trends te spotten.

Tijdens deze design week tonen diverse ontwerpers en bekende merken hun collectie. De stad Milaan wordt omgetoverd tot één grote hotspot. Winkels sluiten pas laat op de avond hun deuren en veel panden die normaliter leeg staan, worden nu gebruikt als expositieruimte voor de ontwerpers. Dat geeft je direct ook de kans om de Italiaanse architectuur te bewonderen! Niet alleen het exterieur is prachtig, de interieurs blijven je continu verrassen. Deze staak vaak prachtig in contrast met het moderne design in de ruimte. Kortom; voor de echte interieur liefhebber is dit een must-visit!

In Milaan spotte ik veel ronde vormen en terra kleurgebruik. Meubels, verlichting en raamdecoratie worden afgewerkt met ronde hoeken. Producten zijn veelal rond, bol of ovaalvormig. De rechtlijnigheid in ons huis wordt gecreëerd door de indeling van muren en kamers. Deze rechte lijnen kunnen doorbroken worden door te contrasteren in rond vorm gebruik. Door te spelen met vormen wordt een veel fijnere ruimte gecreëerd. Daarnaast zal de ruimte ook een stuk zachter en comfortabeler voelen.

In Milaan zag je erg veel gebruik van kleur, geen kleur is gek genoeg om gecombineerd te worden. Een echte trend zijn de terra tinten. Aardse tinten zijn niet voor niets een trend. Naast de trendkleur groen, krijgen de aardse tinten weer een herintrede. We tonen steeds meer interesse in, en het behouden van onze wereld. Daarmee groeit de behoefte naar natuurlijke en aardse tinten. Dit zien we terug in producten, presentaties en materiaalgebruik.

De aardse trend kleuren verschillen van warme bruin-, oranje- en rode tinten tot aan warme oker tinten.

In het onderstaande beeld zie je hoe vorm- en kleurgebruik in Milaan werden toegepast. Ben jij al eens op de Design Week in Milaan geweest?


Anne

Woonbeurs Milaan Rebellenclub Anne

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub