Blog van Anne #9: Vloerkleed van gerecyclede PET-flessen!

Afgelopen week zijn onze nieuwste aanwinsten binnen gekomen! Onze eigen vloerkleden, die ook nog eens aansluiten bij de trend van duurzaamheid.

Op allerlei vlakken in de maatschappij is duurzaamheid steeds meer een trend aan het worden. Eén van deze punten is afvalscheiding. Vaak willen we wel ons steentje bijdragen, maar weten we niet goed op welke manier we dit moeten aanpakken.

Bij de Rebellenclub proberen we onze collectie zo goed en duurzaam mogelijk te produceren. Uiteraard zonder het gebruikscomfort uit het oog te verliezen. Ook hier kijken we vooral naar het verhaal hoe iets geproduceerd wordt of op welke manier de materialen vervaardigd worden.

Een aantal voorbeelden van onze duurzame producten zijn de tafels in samenwerking met Studio Josha en Spruitje. Deze tafels worden gemaakt van Amsterdam Stadshout. Middels lokale ambachtslieden krijgen de Amsterdamse bomen een tweede leven.

Een ander voorbeeld zijn onze houten opbergboxen Louise. Louise wordt vervaardigd van restanten underlayment hout.

Ons nieuwste vloerkleed Marco is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Dat is nog eens duurzaam. Ik hoor je denken: “Dat kan nooit een fijn en zacht vloerkleed zijn.” Het tegenovergestelde bewijst zich. De kwaliteit van gerecyclede PET-flessen zorgt er juist voor dat het vloerkleed zacht aanvoelt.

Verkrijgbaar in de afmetingen 160x230 en 200x290 centimeter.

Een vloerkleed met een duurzaam verhaal. Dat is beter voor het milieu, en indirect ook voor je portemonnee.

De kleden zijn eenvoudig te reinigen met water of natuurazijn. Zo ben je verzekerd van jarenlang woonplezier!

Word je nieuwsgierig? Kom het zelf ervaren in één van onze Loods5 vestigingen. De vloerkleden liggen al op de volgende locaties: Amersfoort en Maastricht. Vanaf april liggen ze ook in Sliedrecht in de winkel.

Naast vloerkleed Marco, is ook ons nieuwste vloerkleed Evert al te bewonderen op de locaties. In een volgend blog meer!

Anne

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub