Blog van Anne #5: Duurzaamheid als interieurtrend!

Twee weken geleden was het team van de Rebellenclub op de beurs in Keulen, op de IMM Cologne. Dit is één van de internationale meubelbeurzen. Grote merken als Vitra, Muuto, Ferm Living en Thonet presenteren hier hun collectie. Aan aanstormend talent geen gebrek. We laten ons graag inspireren door vernieuwende ontwerpen, maar ook door vooruitstrevend materiaalgebruik en vormentaal.

Duurzaamheid is én blijft een interieurtrend. Veel designs worden vervaardigd uit gerecyclede en natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen als rotan, jute, bamboe en touw worden verwerkt in kasten en stoelen. Zo hoeft een kast niet alleen functioneel te zijn, deze mag luxe en ambachtelijk handwerk uitstralen.

Duurzaamheid. Dat vraagt om meer uitdaging in het proces van recyclen. Zo vormen PET-flessen of een Indiase shari de nieuwe basis van een vloerkleed. Het resultaat? Een gerecycled item met een verhaal. Ook met de Rebellenclub streven we ernaar om onze collectie een verhaal te geven.

Ik geloof niet dat duurzaamheid alleen een trend is. Het is een ontwikkeling die op zichzelf staat. Een ontwikkeling waarin wij als mensen steeds meer ontdekken en ervaren.

Uiteraard zijn wij niet alleen op pad gegaan om inspiratie op te doen. Onze collectie wordt binnenkort uitgebreid met een aantal nieuwe banken en fauteuils! Dit naar aanleiding van ons bezoek aan de beurs in Keulen. Én het leuke is; je kunt bij ons je eigen bank samenstellen. Onze banken hebben een vaste prijs per opstelling. Inclusief stof, model en poten naar keuze.

Het unieke verhaal van onze banken? Ze worden in Europa geproduceerd! Kom jij binnenkort proef zitten en onze nieuwe collectie bewonderen?

Tot snel weer!

Anne

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub