Ontdek jouw stijl! Van Scandinavisch tot Industrieel.

Welke stijl past bij mij? Soms kan het best lastig zijn om een interieurstijl te vinden die helemaal bij je past en waar jij je thuis bij voelt. Bij Rebellenclub helpen we je graag bij het vinden van jouw ideale stijl!

Om erachter te komen welke stijl het beste bij jou past, is het belangrijk om je eigen voorkeuren en levensstijl eens goed onder de loep te nemen. Blader eens door interieurtijdschriften of verzamel mooie afbeeldingen op je persoonlijke Pinterest borden om een idee te krijgen van wat je aanspreekt.

Ontdek de interieurstijlen Scandinavisch en Industrieel

Vandaag lichten we 2 van onze favoriete interieurstijlen uit, Scandinavisch Minimalistisch en Industrieel Modern! Wat zijn de kenmerken van deze twee stijlen en hoe vertaal je deze stijlen naar een smaakvol en persoonlijk interieur? 

Scandinavische Eenvoud

Laten we beginnen met Scandinavisch Minimalistisch. Deze stijl wordt gekenmerkt door eenvoud, functionaliteit en minimalisme. De focus ligt op het creëren van een rustige en serene omgeving.

Spreek deze stijl je aan? Dan kun je aan de slag met jouw interieur! 

  • Kleurpalet: Begin met een neutraal kleurenpalet, zoals wit, crème, grijs en beige, om een lichte en luchtige sfeer te creëren. Voeg daarna accenten toe van zachte pasteltinten zoals lichtblauw, mintgroen of zachtroze om wat warmte en subtiliteit toe te voegen.

  • Meubels: Kies voor strakke en eenvoudige meubels met slanke lijnen en minimalistische esthetiek. Houten meubels zijn kenmerkend voor deze stijl, vaak in lichte tinten zoals beuken, berken of eiken. Denk aan een strakke eettafel met slanke poten en een minimalistische vorm, gecombineerd met lichte, gestoffeerde eetkamerstoelen.

  • Textuur en Comfort: Voeg textuur toe aan je interieur met zachte, natuurlijke materialen zoals wol, katoen en linnen voor tapijten, gordijnen en kussens. Creëer een gezellige sfeer door het toevoegen van warme dekens, plaids en kussens op je eetkamerstoelen.

Stoer Industrieel

Dan hebben we nog Industrieel Modern, deze stijl combineert ruwe, industriële elementen met strakke en moderne accenten voor een stoere en eigentijdse uitstraling.

Spreekt deze stijl je aan? Dan kun je aan de slag met jouw interieur! 

  • Materialen: Kies voor meubels gemaakt van ruwe materialen zoals metaal, beton en gerecycled hout om de industriële uitstraling te versterken. Denk aan een robuuste eettafel met een metalen frame en een houten blad, gecombineerd met stoere, metalen eetkamerstoelen voor een industriële look.

  • Kleurpalet: Houd het kleurenpalet neutraal met basistinten zoals zwart, wit, grijs en bruin. Voeg accenten toe van diepe, gedurfde kleuren zoals donkerblauw, donkergroen of roestbruin voor een krachtig contrast en een modern tintje.

  • Strakke lijnen en Geometrische vormen: Kies voor meubels met strakke lijnen en geometrische vormen voor een eigentijdse uitstraling. Denk aan een rechthoekige eettafel met een minimalistisch design en een hoekig, metalen onderstel, gecombineerd met gestroomlijnde eetkamerstoelen voor een moderne look.

Aan de slag!

Experimenteer met verschillende elementen en ontdek wat voor jou werkt. Het belangrijkste is dat je je thuis voelt in je eigen ruimte! En kom je er niet helemaal uit? Laat één van onze stylistes je dan helpen bij het vinden van jouw stijl! 

Plan een gratis persoonlijk interieuradvies in! 

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub