Decemberlicht- en warmte!

 

De langste donkere dag hebben we achter de rug. Dat betekent dat we alweer zachtjes naar de dagen toegaan die langer licht geven. Symbolisch gezien zijn de eerstvolgende lichte en warme dagen toch wel de kerstdagen die snel opgevolgd worden door de jaarwisseling.

We noemen het letterlijk lichte en warme dagen want we bedoelen vooral gezelligheid, licht en warmte thuis. Dus door middel van kaarsen op je fijne eettafel en warme plaids en kussens op de bank en vooral dicht bij elkaar zijn.

Maar… niet voor iedereen zijn de kerstdagen en de jaarwisseling, ‘licht en warm’ te noemen. Er zijn helaas ook veel mensen die alleen zijn, of zelfs eenzaam. We beleven het allemaal op onze eigen manier in onze eigen omstandigheden.

Alvast terugkijkend is 2022 ook wederom een memorabel jaar te noemen. De toestand in de wereld is er na de pandemie niet veel ‘lichter en warmer’ op geworden. We voelen allemaal dat het donkerder is dan we zouden willen, en kouder. Letterlijk en figuurlijk!

Alle reden om vooral naar binnen te blijven gaan, letterlijk en misschien ook symbolisch. Door elkaar op te zoeken, dicht bij elkaar te kruipen en licht en warmte op te zoeken. En eh... je hoeft je smoking en je galajurk echt niet aan, met een heerlijk plaid erover ziet toch niemand het?!

Vooral cosy en warm… praat het jaar nog eens door, wat zijn jouw hoogtepunten en successen. Waar ben je trots op en waar minder blij van geworden. Ga met elkaar in gesprek en wie weet nodig je je alleenstaande buurman ook wel uit voor een stukje kerstbrood of een oliebol. Het hoeft niet overdadig, daar zit het m niet in. Het gaan om aandacht, bezinning en samenhorigheid.

Laten we In die zin lichte en warme dagen tegemoet gaan. Waarin we stilstaan bij 2022 en alvast zachtjes vooruitkijken naar een nieuw jaar van licht en warmte, die we onszelf en je naaste altijd kunnen geven door met aandacht te leven.

Ja, wij van Rebellenclub zijn de club van de vriendelijke dwarsdenkers en maar ook de vrolijke filosofen, wij zijn ook de club van aandacht en gezelligheid, van meedenken met de ander, de ander blij maken met een fijne plek om te wonen, klein of groot. De plek waar alles samenkomt en mag zijn.

Wij kijken in ieder geval met elkaar terug op een memorabel jaar met maar liefst twee verhuizingen naar nog betere locaties binnen The Mall of the Netherlands Leidschendam en Woonwarenhuis Nijhof te Baarn en de opening van ons nieuwe Clubhuis in het Stadshart Amstelveen.  Zoals jullie van ons gewend zijn kijken ook alvast met veel plezier vooruit naar 2023, waarin we nog meer mooie stippen op de horizon hebben gezet. We houden jullie op de hoogte!

 

Voor nu voor iedereen hele lichte feestdagen en een warm nieuwjaar!

Liefs van Ingrid - Styliste Rebellenclub Amstelveen

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub