Zo pas je donker hout toe in je interieur!

Wij houden van donker houten meubels!

Donker hout heeft een natuurlijke elegantie en warmte en pas heel goed bij verschillende interieurstijlen. Ga jij voor donker houten meubels dan is het belangrijk om evenwicht te behouden en rekening te houden met de hoeveelheid natuurlijk licht. Een goede combinatie met lichtere elementen zorgt voor een gebalanceerde en harmonieuze uitstraling! 

We leggen in 4 simpele stappen uit hoe je donker hout kunt toepassen in jouw interieur:

Stap 1: Kies het juiste meubelstuk

Begin met één opvallend meubelstuk gemaakt van donker hout, zoals een salontafel, eetkamertafel of dressoir. Dit vormt het middelpunt van je ruimte en dient als basis voor verdere styling.

Stap 2: Contrast met lichtere elementen

Creëer visueel evenwicht door het donkere hout te combineren met lichtere elementen. Denk aan lichte kussensvloerkleden of gestoffeerde eetkamerstoelen die de donkere tinten accentueren en de ruimte een open en luchtig gevoel geven.

Stap 3: Mix texturen voor diepte

Voeg textuur toe aan je interieur door verschillende materialen te combineren. Mix bijvoorbeeld donker hout met zachte stoffen zoals fluweel, ruwe texturen zoals keramiek of metallic accenten voor een gelaagde en interessante uitstraling.

Stap 4: Verlichting voor sfeer

Breng de juiste sfeer in de ruimte met strategische verlichting. Overweeg hanglampen, vloerlampen of tafellampen om specifieke gebieden te verlichten en de donkere houttinten te laten stralen. Warme verlichting voegt extra gezelligheid toe aan de ruimte.

Door deze 4 eenvoudige stappen te volgen, kun je donker hout op een gemakkelijke en stijlvolle manier toepassen in je interieur, waardoor een tijdloze en uitnodigende ruimte ontstaat.

Kom je er niet uit? 

Ga dan samen met één van onze stylistes in gesprek! We geven gratis persoonlijk interieuradvies in één van onze showrooms, online of gewoon lekker bij jouw thuis! 

Plan nu je adviesafspraak in!

 

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub