De 5 kenmerken van interieurstijl Retro Chique

Het mooie van Retro Chique is de vrijheid om verschillende elementen te mixen en matchen. Het draait allemaal om het vinden van de balans tussen oud en nieuw, tussen speelsheid en verfijning.

Om de stijl te kunnen toepassen in jouw interieur hebben we 5 kenmerken van de retro chique interieurstijl op een rijtje gezet voor je: 

  1. Vintage elementen: Retro Chique omarmt zorgvuldig uitgekozen vintage stukken. Dit kunnen meubels zijn uit verschillende tijdperken zoals de jaren '50, '60 of '70, zoals een retro bank of een vintage dressoir. Deze stukken hebben vaak unieke vormen, kleuren of patronen die de aandacht trekken.

    Bij Rebellenclub kun je jouw ideale bank zelf samenstellen! Dat betekend dat je ook voor een volledige 'rertro look' kunt gaan! Kies bijvoorbeeld voor onze modulaire bank Curve en kies daarbij een velours stof in geel of oranje/bruin.

  2. Mix van stijlen: Het draait allemaal om het combineren van verschillende stijlen en periodes. Modern design wordt vermengd met vintage vondsten. Dit kan bijvoorbeeld een strakke, moderne salontafel zijn gecombineerd met een retro fauteuil of een antieke lamp op een eigentijds bijzettafeltje.

  3. Kleur en patroon: Retro Chique maakt gebruik van gedurfde kleuren en opvallende patronen. Denk aan levendige kleurenpaletten zoals zonnig geel, oranje, turquoise of pasteltinten. Patronen zoals geometrische vormen, bloemenprints of retro-strepen kunnen op stoffen, tapijten of behang voorkomen.

  4. Accessoires en accenten: Het zijn de kleine details die de stijl definiëren. Vintage accessoires zoals kussens, lampen, spiegels, en kunstwerken uit verschillende tijdperken worden gecombineerd om de ruimte persoonlijkheid te geven. Denk aan opvallende retro klokken, kitscherige vazen of kunstwerken met een nostalgische uitstraling.

  5. Verfijning en elegantie: Hoewel het vintage en speels is, heeft retro chique ook een zekere mate van elegantie. Materialen zoals glas, chroom en fluweel worden vaak gebruikt om een vleugje luxe toe te voegen aan de ruimte.

Laat je creativiteit de vrije loop en zie hoe een unieke, persoonlijke ruimte tot leven komt! Doe alvast wat inspiratie op bij onze collectie Retro Chique

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub