Zo pas je een Scandinavische woonstijl toe in je huis

Wij houden van een Scandinavische woonstijl! Deze woonstijl kun je herkennen door een combinatie van minimalistisch design, natuurlijke elementen en functionaliteit. Om deze stijl toe te passen in je woning, lees je hieronder welke stappen je kunt volgen.

6 stappen voor een Scandinavisch interieur

  1. Kies voor een lichte kleurenschema: Scandinavische interieurs zijn meestal licht en luchtig. Kies voor een neutrale kleurenpalet van wit, beige, grijs en pastelkleuren om een kalme en rustige sfeer te creëren.

  2. Minimalisme: Scandinavische stijl omvat een minimalistische aanpak, waarbij minder meer is. Vermijd teveel decoratie en laat de ruimte ademen.

  3. Natuurlijke materialen: Scandinavische interieurs zijn vaak voorzien van natuurlijke elementen zoals hout, steen, wol en leer. Kies voor meubels en accessoires van deze materialen om een ​​gezellige en natuurlijke uitstraling te creëren. Onze Moyha producten zijn gemaakt van zachte natuurlijke  materialen, zoals: wol, vilt en katoen.

  4. Verlichting: Scandinavische interieurs maken vaak gebruik van natuurlijk licht en het maximaliseren van lichtinval. Kies voor raambekleding die natuurlijk licht doorlaat en plaats strategisch verlichting om donkere hoeken op te fleuren.

  5. Functionele meubels: Kies voor meubels die zowel mooi als functioneel zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een comfortabele bank met opbergruimte of een salontafel met ingebouwde lades.

  6. Textiel: Gebruik textiel om een ​​gezellige en warme sfeer te creëren. Kies voor plaids, kussens, gordijnen en vloerkleden in natuurlijke materialen zoals wol en katoen. Onze Evert vloerkleden zijn gemaakt van 100% wol! 

Door deze stappen te volgen, kun je een Scandinavische sfeer creëren in jouw woning. Het belangrijkste is om te onthouden dat deze stijl draait om eenvoud en natuurlijke elementen, dus 'Keep it Simple' en voeg persoonlijke accenten toe om het geheel af te maken.

Samen met een interieurstylist aan de slag

Vind je het leuk om over ideeën te sparren en de verschillende mogelijkheden te bespreken? Onze stylistes houden daar ook enorm van en staan elke dag voor je klaar! Kom langs in één van onze winkels of plan een gratis interieuradvies afspraak!

Bekijk hieronder een paar van onze favoriete Scandinavische producten:

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub