Blog van Anne #14: Achter de schermen bij de Rebellenclub fotoshoot

Daar is ze weer hoor! Na een heerlijke vakantie op Cyprus. Ook voor mijn werk was ik de afgelopen periode in het buitenland te vinden, in Parijs en Frankfurt. Daardoor heeft mijn blog ritme op een lager pitje gestaan. 

 

Ondanks dat heb ik zeker niet stil gezeten! Afgelopen week ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe fotoshoot voor de Rebellenclub! Gelijk een mooi onderwerp voor mijn nieuwe blog  

In dit blog vertel ik je graag meer over wat er achter de schermen gebeurt en nodig is aan voorbereidingen.    

 

Het begint allemaal bij de vraag: ‘Wat moet er gefotografeerd worden?’ Onze nieuwe collectie is uiteraard het uitgangspunt. Zo zijn de banken Lisboa, Bilbao en Malmö onze nieuwe aanwinsten. Daarnaast hebben we heel veel nieuwe woonaccessoires opgenomen in onze collectie; van glazen boxen tot aan handgemaakte vazen uit een Nederlands atelier! 

 

Ook gaan we op zoek naar een geschikte locatie. Een sfeervolle locatie is belangrijk, en het uitgangspunt voor mij om aan de slag te kunnen gaan.  

Ik ga aan de slag en denk na over hoe de producten vastgelegd moeten worden op de foto. Zo maak ik een zorgvuldig overzicht van alle producten die in sfeerbeeld gefotografeerd moeten worden. Het resultaat? Een dikke map met uitgewerkte ideeën op papier.  

Als de plannen eenmaal uitgewerkt zijn, verzamel ik ondersteunend styling materiaal. Van textiel en de sneakers van mijn vriend Bjorn, tot aan sieraden en glaswerk. Ik maak een lijst voor onze groen leverancier en stel een boodschappenlijstje op voor de supermarkt. Op de markt koop ik verse bloemen en weet ik ook nog gedroogde bloemen te scoren!  

Met een volle auto gaan we richting Amsterdam, want hier hebben we onze prachtige locatie gevonden! Onze fotograaf Timo Sorber is er natuurlijk ook vroeg bij, want alle apparatuur moet geïnstalleerd worden. En als het even kan, komt Timo met de bakfiets!  

Tijdens deze twee dagen probeer ik zo veel mogelijk voorbereidende shots te realiseren. Natuurlijk is er ook ruimte voor improvisatie, net zo belangrijk en levert altijd goed resultaat op! En dan is het vrijdagmiddag 17:00 uur, dat betekent opruimen! Alles weer netjes inpakken en sorteren. De locatie ‘leeg’ opleveren en met de bezem erdoor. Zo’n fotoshoot is hard werken,  maar zeker het leukste wat er is! 

 

Ben je net als ik benieuwd naar het resultaat? De beelden zijn binnenkort zichtbaar op onze website en op onze Instagram pagina! 


Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub