Blog van Anne #20: De woontrends van 2020!

Hoi,

Voor de interieur liefhebbers begint het nieuwe jaar altijd goed! In januari is de interieur beurs in Parijs; Maison & Objet. Opgevolgd door IMM Cologne in Keulen. Twee prachtige beurzen waar je je kunt laten inspireren door de nieuwste collecties, kleuren, vormen en trends op het gebied van interieur. Hoogste tijd om de trends waar door de Rebellenclub zich laat inspireren, op een rijtje te zetten. 

Ronde en vriendelijke vormen
We zien ze overal terug; de afgeronde vormen. Van nature voelen we ons meer aangetrokken tot een ontwerp dat bestaat uit ronde vormen. We vinden dit aantrekkelijker; het oogt vriendelijk en geeft een speels effect. Daarnaast doorbreekt het de rechtlijnigheid die je vaak in een woning aantreft. Zorg voor een goede balans tussen ronde- en rechte vormen. Combineer een rechthoekige salontafel met een ronde poef of hang naast een rechthoekig kastje een ronde spiegel op. Door te spelen met vormentaal zal je woning sfeervoller en fijner aanvoelen.

Aardse tinten 
Bruin is het nieuwe zwart! De afgelopen jaren was er een opbloei van de kleur roze in het interieur. We zagen roze lampen, fauteuils en kussens voorbijkomen. Van egale vlakken tot aan fijne printjes. Veelal werd dit gecombineerd met zwart om een stoer effect te behouden. Tegenwoordig gaan we dit combineren met kleuren die veel dichter bij elkaar liggen om een luxer en rijker gevoel te creëren. We gaan niet voor contrast, maar voor warmte en rust! We zien een kleurenpallet van aardse- en terracotta kleuren. 

Luxueuze materialen
Gepaard met het rijke gevoel van kleuren, gaan de materialen. Zachte en luxe ogende velvet stoffen. Stoelen worden bekleed met velvet en gordijnen worden weer steviger van materiaal. We zien veel velours. Thonet voert al jaren zijn bekende webbing en ook dit materiaal heeft een comeback. 

 

Door welke trend laat jij je graag inspireren?

Groeten van Anne

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub