Blog van Anne #18: Bezoek aan DDW!

 

Hoi,

Afgelopen week bracht ik een bezoek aan het jaarlijkse Design evenement in Eindhoven! De Dutch Design Week. 

Diverse gebouwen, kunstenaars, designers en ateliers openen hun deuren. Een echte Nederlandse designer die altijd op mijn route ligt, is Piet Hein Eek. We startten onze dag in zijn winkel, werkplaats en studio. 

Boven de winkel was er een expositie gaande ‘Waste Art Expo’. Inspirerend en verrassend! De trend duurzaamheid was goed terug te zien in vele exposities en ontwerpen. Zo kon je bij Piet Hein Eek prachtige ‘afval’ maskers bewonderen. Deze zijn een reactie op al onze verspillingen. Divers afval van plastic flessen tot aan tie-rips en kunststof onderdelen vormden het uitgangspunt van de maskers van kunstenares Arsenio. 

Er werden niet alleen maskers ontworpen naar aanleiding van de afval verspilling, je kunt bij Piet Hein Eek ook prachtige vissen bewonderen. Heel verrijkend om te zien wat je allemaal met afval kunt maken en hoe mooi het ook kan zijn! 

Na een heerlijke kop thee en een cheesecake in het café van Piet Hein Eek, zijn we richting het Veem gebouw, Strijp-S en Broeinest gegaan. Nog meer moois, nog meer duurzaamheid en nog meer maskers! 

De maskers op zichzelf een enorme hype! Overal zagen we maskers, maar uitgevoerd in verschillende materialen. Van hout, tot aan keramiek en karton. 

Na een overheerlijke lunch in de foodhallen van het Veem gebouw zijn we richting Sectie-C gegaan. Een heerlijke plek waar heel veel kunstenaars en onafhankelijke denkers de meest bijzondere dingen ontwerpen en bedenken. Ook hier; nog meer maskers! 


 

pastedGraphic.png

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub