Blog van Anne #23: De zomer komt eraan! Heerlijk lunchen in de tuin

 

Het is mei, dat betekend dat de zomer eraan komt! We hebben al een aantal mooie zomerse dagen achter de rug. En flink kunnen genieten van de eerste zonnestralen. 

Mijn ultieme zomer moment is buiten in de tuin lunchen. En als het even kan, pak ik ook graag de avond mee. En deze vallen nu al niet meer op twee handen te tellen.  

Zo’n lunch hoeft niet ingewikkeld te zijn, vers brood van de bakker en een heerlijke salade. Misschien wel uit eigen tuin? Mijn salades komen zo veel als mogelijk uit eigen tuin of vul ik aan met ingrediënten uit de moestuin. Daarnaast vul ik ze ook aan met de food producten uit de collectie van de Rebellenclub. 

Mijn lievelingen voor de lunch zijn; zeezout bieslook, de mosterd dillesaus en de vlierbessen siroop.  Aan een theelepel zeezout bieslook voeg ik twee flinke scheuten olijfolie toe. Roer dit een beetje door elkaar en dip vervolgens het verse brood = hierin. Smaak gegarandeerd! 

Voor de salade maak ik vaak een mix met hetgeen wat voor handen is. Ga voor een sla melange, cherry tomaten, verse kruiden als bieslook en peterselie. Ook mosterdblad is een aanrader, het geeft een wat scherpere smaak. Voeg ook wat fruit toe, dit kan een appel of druif zijn. Voeg blokjes oude kaas toe naar wens en meng dit geheel met twee theelepels mosterd dillesaus en wat olijfolie. 

Ook fruitwater is een goede toevoeging aan de lunch, eigenlijk wel bij iedere gelegenheid aan tafel. Met de siropen van de Rebellenclub creëer je deze in een handomdraai. Doe een aantal eetlepels naar wens in een kan water, en voeg een liter water doe. Snij een citroen of limoen in stukjes. Of doe eens gek en voeg watermeloen toe. Je kunt eigenlijk alle kanten op. Daarnaast kun je ook wat citroenmelisse of munt takjes toevoegen. Ziet er ook nog eens leuk uit op tafel! 

Wat zijn jouw zomer favorieten? Laat ze me graag weten.

Geniet van de zonnestralen en de heerlijke momenten buiten.

Liefs, Anne

 

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub