5 tips voor optimaal onderhoud van je bank

Styliste Anne onderhoudstips voor banken

Bij ons hebben alle producten een verhaal, zo zijn onze banken speciaal op maat gemaakt voor jou. Om optimaal te kunnen genieten van dit pareltje in je interieur geeft styliste Anne 5 tips. Met deze tips ben je verzekerd van het ideale onderhoud van jouw bank en dat zal de levensduur van je bank verlengen. 

Geef je bank liefde

Zitmeubelen en meubelstoffen zijn er in vele soorten en uitvoeringen, elk met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Je bank zal in de loop van de tijd van vorm en uiterlijk veranderen. Net als jij en ik, heeft ook een bank liefde en verzorging nodig.

1. Een goed begin is het halve werk

Start met het onderhoud van je meubel door het te behandelen met iProteqt. Impregneer de bank met iProteqt vlekkenservice, zo komen de natuurlijke eigenschappen van de stof het beste naar voren. Bij iProteqt krijg je vijf jaar lang gratis professionele hulp aan huis in het geval van vlekken en eventuele andere problemen. Je kan iProteqt bestellen bij aankoop van je bank, fauteuil, stoel of poefje.

iProteqt vlekkenservice - bescherm je bank, stoel, fauteuil 5 jaar tegen vlekken Bestel iProteqt hier
2. Doorbreek vaste routines

Probeer niet altijd op dezelfde plek te gaan zitten. Wissel de kussens van zitplaats. Draai de kussens om, en klop ze goed uit. Natuurlijke kreukels strijk je met de hand glad. Zo voorkom je onregelmatige slijtage. 

3. Houd de stof stofvrij 

We adviseren je om de bank wekelijks te stofzuigen. Maak gebruik van een zacht mondstuk en zet de stofzuiger op een lage zuigkracht. Haal de kussens van de bank en maak ook schoon op onzichtbare plekken. Zo blijft de stof in optimale conditie.

4. Bescherm de stof tegen de zon

Elke stof zal onder invloed van licht op den duur verbleken. Het is daarom belangrijk dat je zitmeubel niet in direct zonlicht staat. Maar ook te dicht bij een warmtebron kan schade doen, te veel warmte kan de kwaliteit van stof en zitschuim beïnvloeden. 

5. Bescherm de vloer

Gebruik een schroevendraaier of een inbussleutel en draai de poten stevig aan zodat ze niet gaan schuiven en plaats viltjes onder de poten. Zo blijft je vloer ook beschermd. 

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub