Back to Basic met Rebellenclub

Wanneer je je huis voor de eerste keer of opnieuw gaat inrichten, is het goed om eerst na te gaan wat jij belangrijk vindt, welke leefbehoefte heb je, welke spullen en meubels heb je nodig en welke zijn overbodig? 

Ik wil met jullie terug naar de basis. Tegenwoordig willen veel mensen namelijk meer eenvoud en een meer duurzamere inrichting. Ook houden we van warmte en van rust. Aan de hand van verschillende tips en met voorbeelden uit onze eigen Rebellenclub collectie wil ik jullie laten zien hoe je met je inrichting ‘back to basic’ kunt gaan. 

We beginnen met 3 algemene tips: 

Haal overbodige spullen weg
Door overbodige spullen weg te halen ontstaat er meer rust in je huis en dus in je hoofd. Kies er ook voor om losse spullen op te bergen in een mooie wandkast of een eenvoudig dressoir.

Ga voor grote meubels
Veel kleine meubels zorgen voor onrust en een rommelige uitstraling. Ga daarom voor statements! Met minder maar wel grote meubels houd je het rustig. 

Kies voor natuurlijke materialen, neutrale kleuren en organische vormen
Natuurlijke materialen zoals hout en rotan in combinatie met kleuren zoals taupe en beige creëren een rustige basis. Wees niet bang dat je interieur saai wordt. Door organische vormen toe te voegen geef je je interieur apartheid en spanning. 

organische vormen
Eenvoudig interieur
Rust interieur

 

 

 

 

 

 

Oke, de eerste stappen zijn gezet, we weten wat we moeten doen, maar hoe verder? Waar begin je als het aankomt op het inrichten van je huis? 

Begin bij de bank
Door als eerst jouw ideale droombank te kiezen heb je meteen een goede basis en een goed startpunt om vanuit uit te breiden. Neem onze bank Prague. Een comfortabele bank die door zijn vorm en uitstraling perfect past in een tijdloos interieur. De ronde leuning zorgt ook nog eens voor een zachte uitstraling. 

Combineren & verbinden
Door verbinding te maken met andere meubels creëer je eenheid. De bank Prague is goed te combineren met het ronde vloerkleed Flow of Nature. Niet alleen door de ronde vorm maar ook door de organische print. Een salontafel maakt de setting compleet. Salontafel Glasgow is van licht eikenhout en daardoor simpel en rustig. Hij past daardoor perfect bij de bank en het vloerkleed. 

Bank

 

 

 

 

 

 

Afstylen met Woonaccessoires
Planten zijn onmisbaar. Ga voor grote planten. Kies één of twee grote planten om je setting aan te kleden met behoud van rust. Ga bijvoorbeeld voor een Strelizia of een Musa (bananenplant). Als het aankomt op woonaccessoires, kies er dan voor om een paar kleine dingen bij elkaar te zetten bijvoorbeeld drie items in een groepje. Hiermee kun je best spelen in kleur. Ga voor trendkleuren die goed te combineren zijn met je basiskleuren.

Trendkleuren om te combineren met je basiskleuren
Herfstkleuren: oranje en okergeel voor een warme uitstraling, gezelligheid en sfeer. Geeft vaak ook een retro feel.
Goud en kopertinten: Voor een warme uitstraling en een chique gevoel
Zwart: Blijft neutraal maar maakt het net even iets stoerder. 

 

 

 

 

 

 

Dit is denk ik een mooie eerste stap om je woning Back to Basic in te richten. Nieuwsgierig hoe je de rest van jouw woning kunt aanpakken en terug kunt brengen naar de basis? Maak dan een gratis stylingadvies afspraak. Ik help je namelijk graag bij het vinden van jouw stijl en het vinden van rust en eenvoud in je woning. 

 

Tess

 

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub