Blog van Anne #25: Een geschikte eettafel voor ieder huis!

Vind je het lastig om een geschikte eettafel uit te zoeken? Ieder huis is anders, en daarom is het goed om eens na te denken over de vorm van je eettafel. We denken al snel aan een rechthoekig model, maar wist je dat er meer mogelijk is? Zo zijn er ook ovale en ronde eettafels. Maar vergeet ook zeker niet de rechthoekige tafels met afgeronde hoeken! Wel zo vriendelijk als je er tegenaan loopt. 


Om de juiste keuze te maken, start je met het nadenken over de invulling van jouw tafel. Wat gebeurt er aan tafel, eten jullie gezamenlijk of heb je vaak visite over de vloer? Of misschien werk je er ook aan. 

Nodig jij je vrienden weleens uit om een hapje te komen eten? Dan kun je een rechthoekige tafel overwegen. Praktisch gezien kun je hier de meeste stoelen kwijt. Er is al gauw plek voor 6 tot 8 stoelen. En er is genoeg ruimte om al het lekkers op tafel te laten staan. 

Een ronde eettafel is bij uitstek geschikt voor een kleiner en intiemer gezelschap. Het voordeel van een ronde eettafel is, dat je elkaar allemaal kunt aankijken. Het is vooral erg gezellig, omdat je dichter bij elkaar zit. 

Na de keuze van model, kun je nadenken over het materiaal. Hout is altijd goed en heeft een mooie warme uitstraling. Vooral op een giet- of tegelvloer komt dit prachtig uit. Maar misschien heb je wel een houten vloer, dan is het juist mooi om voor marmer te kiezen. Een koelere en strakke uitstraling. Ook hebben we verschillende zwarte tafels in de collectie. Ondanks de kleur zwart, is de nerf van het hout zichtbaar. Dit geeft een authentiek en natuurlijk gevoel.

Bij de Rebellenclub hebben we onze collectie aangevuld met diverse modellen. Bekijk ook zeker eens de rechthoekige tafels met afgeronde hoeken. Ik ben fan! Ze zijn net even anders en ogen minder lomp in de ruimte door de vriendelijke rondingen. 

Kom je er niet uit, of weet je niet hoe je de tafel in de ruimte moet plaatsen? Mail ons gerust, we denken graag met je mee!

Liefs, Anne

Leuke items uit onze collectie: