Opgeruimd staat netjes! Handige opbergtips van styliste Nina

Opbergruimte…wie heeft het niet nodig. Misschien woon je wel klein of heb je gewoon heel veel spullen en weet je niet waar je dit moet laten. Gelijk een goed idee om eens al je spullen uit te zoeken en kritisch te kijken wat weg kan en wat je echt nodig hebt. Als je dit gedaan hebt kan je beginnen met extra opberg ruimte creëren. 

Tip 1 Reorganiseer je bestaande kasten
Indeling is alles
Laten we eens beginnen bij je bestaande kasten. Misschien kun je ze wel nog handiger indelen. Er bestaat een grote kans dat de helft van je kastruimte eigenlijk leeg is. Dit kan natuurlijk anders! 

Door spullen kleiner op te vouwen en je kastruimte beter in te delen maak je beter gebruik van de ruimte die er al is. Je kunt bijvoorbeeld bij lades extra ruimte creëren door een rail te bevestigen en zo een kleinere lade binnenin een bestaande lade te creëren. Ideaal voor platte en kleine voorwerpen zoals sokken, onderbroeken of handdoeken.

Uit het zicht
Heb je een open kast waar veel losse spullen in staan en wil je een strakkere en rustigere uitstraling? Om het als opbergruimte te gebruiken kun je er manden in zetten. Wel de luchtigheid van een open kast maar de functie van een opbergkast. Zo ziet het er strak uit en kan je er veel spullen in kwijt. Een goede optie hiervoor is onze Sodermalm open kast.

Tip 2 Opbergruimte met een dubbele functie
Voor de eetplek kan je de helft van je eetkamerstoelen vervangen voor een bank met lades er onder. Een eetbank neemt en minder plek in beslag en de lades zorgen gelijk voor meer opbergruimte! Superhandig voor bijvoorbeeld boeken, kleden, kussens of bijvoorbeeld al het speelgoed ;)

Ook superhandig is onze Cadiz poef met ingebouwde opbergruimte. De poef is verkrijgbaar recycle leer. De poef kun je gebruiken als voetenbank, maar ook als bijzettafel. En door zijn formaat kun je er lekker veel in kwijt, de poef is 60 cm in diameter en heeft een hoogte van 35 cm. Ideaal om je favoriete magazines in op te bergen!

Tip 3 Gebruik de ruimte onder je televisie
Veel mensen hangen de televisie aan de muur. Het ziet er chique en modern uit. Toch is een tv kast een goede manier om o.a. je televisie gerelateerde spullen in op te bergen. Maar ook als je het daar niet voor nodig hebt kan je het toch gebruiken om andere spullen in op te bergen. Neem eens een kijkje bij onze tv-meubels!

Tip 4: Ga voor praktisch in de keuken
Meer opbergruimte in de keuken? Vergeet dan niet de binnenkant van je kastdeurtjes. Hier kan je haakjes en stangen aan hangen voor het opbergen van bijvoorbeeld pannendeksels, handdoeken, aluminiumfolie, pollepels en keukenrollen. Super makkelijk om te doen!

Wat misschien net even wat meer tijd kost, maar heel veel ruimte bespaart is het gebruiken van voorraadbussen en bewaardozen in in je keukenkasten. Op die manier kan je alles zo plaatsen dat het precies past en hou je minder loze ruimte over van al die veel te grote verpakkingen. 

Hulp nodig?
Ik hoop dat er een paar goede ideeën tussen zitten die jou kunnen helpen en bij je interieur passen. Kom je er nou toch niet helemaal uit? Of weet je niet welke opties bij jou woning het beste zijn? Maak dan een afspraak. Dan kunnen we samen kijken wat het beste bij jou past!

- Nina - 

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub