Opgeruimd staat netjes!

Opbergruimte… je kan er nooit genoeg van hebben. Misschien woon je wel klein of heb je gewoon heel veel spullen en weet je niet waar je dit moet laten. Gelijk een goed idee om eens al je spullen uit te zoeken en kritisch te kijken wat weg kan en wat je echt nodig hebt. Als je dit gedaan hebt kan je beginnen met extra opberg ruimte creëren. 

Laten we eens beginnen bij je bestaande kasten. Misschien kun je ze wel nog handiger indelen. Er bestaat een grote kans dat de helft van je kastruimte eigenlijk leeg is. Dit moet anders! 

Door spullen kleiner op te vouwen en je kastruimte beter in te delen maak je beter gebruik van de ruimte die er al is of door de juiste houtsoorten te gebruiken, kan je makkelijk een aantal schappen bijmaken en zo de ruimte van je kast misschien zelfs verdubbelen. Ook bij lades kan je extra ruimte creëren door een rail te bevestigen en zo een kleinere lade binnenin een bestaande lade te creëren. Zo kun je platte en kleine voorwerpen een goede plek geven. Zoals sokken, onderbroeken of handdoeken. Dubbel zo handig. 

Wil je nou niet perse iets in het zicht of heb je gewoon niet meer ruimte voor een extra kast? dan kan je ook de bank iets naar voren schuiven en daar achter een open kast plaatsen. Een goede optie hiervoor is onze Sodermalm open kast. Deze hebben wij in 2 maten. Kies je voor de hogere variant? plaats er dan een leuke plant of lamp op, dan dient dit gelijk als een soort vensterbank. Om het tegelijk als opbergruimte te gebruiken kun je er manden met spullen in zetten. Zo ziet het er strak uit en kan je er veel spullen in kwijt.

Voor de eetplek kan je de helft van je eetkamerstoelen vervangen voor een bank met lades er onder. Een eetbank neemt en minder plek in beslag en de lades zorgen gelijk voor meer opbergruimte! Superhandig voor bijvoorbeeld boeken, kleden, kussens of bijvoorbeeld al het speelgoed ;)

Ook superhandig is onze Cadiz poef met ingebouwde opbergruimte. De poef is verkrijgbaar in velvet en recycle leer. De poef kun je gebruiken als voetenbank, maar ook als bijzettafel. En door zijn formaat kun je er lekker veel in kwijt, de poef is 60 cm in diameter en heeft een hoogte van 35 cm. Ideaal om je favoriete magazines in op te bergen!

Deze tijd hangen we allemaal graag de televisie aan de muur. Het ziet er chique en modern uit. Toch is een tv kast een goede manier om je televisie gerelateerde spullen in op te bergen. En ook als je het daar niet voor nodig hebt kan je het toch gebruiken voor juist andere dingen in op te bergen die misschien helemaal niks met de tv te maken hebben. Dit is een ruimte die je anders toch niet gebruikt, dus waarom niet extra opbergruimte? Neem ook even een kijkje naar onze tv-meubels!

Voor meer opbergruimte in de keuken vergeet dan niet de binnenkant van je kastdeurtjes. Ook hier kan je haakjes en stangen aan hangen voor het opbergen van bijvoorbeeld pannendeksels, handdoeken, aluminiumfolie, pollepels en keukenrollen. Super makkelijk om te doen en weinig kosten, maar je hebt er wel heel veel aan. 

Wat misschien net even wat meer tijd kost, maar heel veel ruimte bespaart is het gebruiken van voorraadbussen en bewaardozen in in je keukenkasten. Op die manier kan je alles zo plaatsen dat het precies past en hou je minder loze ruimte over van al die veelte grote verpakkingen. 

Ik hoop dat er een paar goede ideeën tussen zitten die voor jou uitkomen en bij je interieur passen. Kom je er nou toch niet helemaal uit? Of weet je niet welke opties bij jou woning het beste zijn? Maak dan een afspraak. Dan kunnen we samen kijken wat bij jou het beste past!

Bekijk ook deze producten

Ik zit liever goed dan dat ik het fout heb.

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamertafel, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Bekijk al ons maatwerk
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub