Rebellenclub X Japandi

interieurstyliste

 

Misschien heb je dit woord al een keer voorbij zien komen, en wat deze woonstijl het beste omschrijft is: natuurlijk en minimalistisch, een mix tussen de bekende Scandinavische stijl en Aziatische elementen uit Japan! Hoe gaaf!


Wat is Japandi?

Als ik rondkijk in de woonwinkels of op Pinterest zie ik deze woonstijl steeds vaker terugkomen. Ook hebben de klanten die bij mij op adviesgesprek komen het er steeds vaker over. Tijd om deze woonstijl even goed uit te lichten. 

japandi rebellenclubJapandi RebellenclubJapandi Rebellenclub

 

 

 

 

 

 


Japandi is dus een combinatie van Japans en Scandinavisch design. Ik hoor je nu denken… dit ligt toch heel erg uit elkaar? ja klopt! Maar in het interieur zijn er veel overeenkomsten. Zoals licht, minimalisme, zen en rust. 
Het staat bekend om de lichte kleuren, zachte materialen en om de combinatie van licht hout en strak design. Ook herken je vast de vogelfiguren op het behang of de welbekende lampionnen lampen.
Hout speelt een belangrijke rol, maar ook bamboe, linnen, wol, papier en planten zijn zeker niet weg te denken in een Japandi interieur. 

Kleurgebruik

Japandi heeft een uniek kleurenpallet en maakt gebruik van contrast. Aan de ene kant komen de wit en de pasteltinten uit het hoge noorden en aan de andere kant de donkere Japanse aarde tinten. Als je bijvoorbeeld voor witte muren kiest kan je het contrast maken door meer aardetinten te laten terugkomen in meubels of decoratie. Als je gaat decoreren hou dan natuurlijk wel in je achterhoofd dat het minimalistisch moet blijven ;) 

Toepassen

Als je al een Scandinavisch interieur hebt dan is het overgaan naar helemaal Janpandi maar een kleine verandering. De Japanse touch kan je subtiel in huis brengen door zwarte, donkere elementen toe te voegen of juist door oude accessoires weg te halen —> minimalistisch :) Less is more.

Japandi RebellenclubJapandi RebellenclubJapandi Rebellenclub

 

 

 

 

 

 


En om het vooral minimalistisch en clean te houden werken 1 of 2 eyecathers heel goed. Dit kan echt van alles zijn. Zoals een vette lamp boven de tafel, bijvoorbeeld een rotan of lampionnen lamp, aparte print op de muur of echt een typisch Japans product zoals een Aziatisch room divider of Japanse vaas,  en voilà!

Wat ook echt typisch Japandi is, is de verschillende wandafwerking. Zoals betonlook: Heb je al een betonnen muur in je woning? laat deze dan vooral lekker zitten. Als je dit niet standaard hebt kun je een betonlook ook heel goed creëren met behang. Ook kun je je muur een betonlook geven door deze te verven. 

En dan deze; die ken je vast wel! Wandpanelen van hout: Deze kun je in veel houtkleuren krijgen. Als je het echt goed wil doen zou ik voor een lichte houtsoort gaan. Naast dat het heel mooi is is het ook fijn voor de akoestiek. 

Rebellenclub x Japandi 

Eigenlijk best een makkelijke woonstijl. Onthoudt vooral: Rust, balans, minimalistisch , natuurlijk, ambacht, strak en organische vormen.  Met deze uitgangspunten kom je een heel eind bij het creëren van jouw Japandi interieur! 

fauteuil nordli japandisalontafel nordli japandivloerkleed refind japandi

 

 

 

 

 

 


Ook wij hebben een aantal toffe items in onze collectie zitten om jouw Japandi interieur te realiseren zoals de eetkamertafel Boden, gecombineerd met eetkamerstoelen Salen. Of ga voor salontafel Nordli en hanglamp Willeke of Eva. Maar ook fauteuil Nordli en vloerkleed Refind zijn producten die naadloos aansluiten bij deze woonstijl! 

eetkamertafel boden japandieetkamerstoel salen japandihanglamp eva japandi

 

 

 

 

 

 


Wil jij de woonstijl Japandi toepassen in jouw interieur maar kom je er niet helemaal uit? Ik help je er graag bij en sta klaar voor al je woonvragen! Maak geheel vrijblijvend een afspraak!

X Nina

 

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub