Design District Rotterdam

Een beurs waar ik nog niet eerder ben geweest. Een beurs die je misschien niet meteen linkt aan de Rebellenclub maar zeker de moeite waard is om inspiratie en ideeën op te doen! Samen met Lisa (Lisa loopt stage bij ons) zijn wij richting de Van Nelle Fabriek gereden. Wat een bijzondere locatie is dat! Open minded zijn wij de beurs binnengestapt met onze camera gereed. Één ding wisten we zeker… wij gaan heel veel foto’s maken. We hadden die dag 2 doelen voor ogen. Ik wil in mijn blog over de beurs en mijn bevindingen aan jullie vertellen en Lisa is bezig met hele toffe moodboards.

Op de beurs kom je bedrijven tegen die zowel zakelijk als voor particulieren producten leveren. Van grote items tot kleine. Materiaal speelt op deze beurs een belangrijke rol. Voelen maar….!

R.R.R. Rond, Retro en Regelmaat. Drie termen die bij mij deze beurs erg naar voren kwamen.

In de vormentaal was veel rond terug te zien. In de ronde vormen zat ook zeker variatie maar de organische vorm neemt duidelijk de overhand. Neem bijvoorbeeld de afwerkingen van stoelen of een dressoir met een ronding erin verwerkt. Ook de banken hebben veel ronde afwerkingen.


Retro is ook zeker terug te zien in de stijl van nu. “Terug van weggeweest”. Zal ik er weer een liedje tussendoor zetten… oke vooruit Boudewijn de Groot - Terug van weggeweest. Deze lag voor het oprapen ;) Deze stijl gaat gepaard met grafische prints, houten meubelen. Ook kleuren zijn hierin erg belangrijk en denk dan vooral aan Oranje, groen, bruin en geel. Als we het nu toch over kleuren hebben. De roze tinten waren hier ook regelmatig aanwezig. Van zacht roze tinten tot bijna terra.

Regelmaat en herhaling van een print. Een aspect welke ik ook zeker terug zag komen. In vloerkleden wordt hier vaak aandacht aan besteed maar tegenwoordig wordt hier ook aandacht aan gegeven bij akoestische panelen. Ik heb meerder bedrijven gezien en gesproken die de aandacht leggen op het akoestische aspect. Door panelen, plafond bekleding, scheidingswanden maar ook afgesloten werkplekken. Hierdoor klinken de ruimtes minder hol en creëer je meer rust.


Als we kijken naar de kantoorruimtes dan ligt de aandacht ook op de vriendelijkheid en de omgang met elkaar. Na een lange tijd thuis werken in een omgeving waar wij ons prettig voelen is het voor bedrijven nu ook belangrijk om aandacht te geven aan de omgeving op de werkvloer. Zo zijn in plaats van informele vergadertafels… schommels met een groenbedekking onder de aandacht. Schommelen tijdens je voortgangsgesprek begint dat al met een glimlach. Die uitkomst kan niet anders worden dan “goed” toch? ;)

Met een lach heb ik deze beurs ook afgesloten en wie weet zie je mij daar volgend jaar wel weer!

Liefs Nikki

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub