Interieur inspiratie, haal de lente in huis!

Lente...waar de vogels de plek van de wekker innemen

Voor het schrijven van een blog moet je inspiratie hebben. Iets wat je hebt gezien, gehoord of geroken. Iets wat je mooi vindt of prikkelt. Ik heb het elke dag wel een keer als ik over straat loop of ergens ben dat ik ergens door word geïnspireerd. Dat gevoel wordt versterkt nu het lente wordt.

Nu we weer wat meer buiten komen, de temperatuur stijgt en het eerste lentezonnetje zich laat zien, willen mensen de tuin of het balkon weer lekker klaar maken voor de lente en zomer. Het grappige is dat mensen, althans laat ik voor mezelf spreken, binnen ook dingen gaan omgooien en veranderen. De dikke plaids en bontkleedjes gaan weer even naar zolder voor de volgende winter. De materialen worden lichter en luchtiger. Lichtere meubels, licht hout en materialen zoals linnen, katoen en jute. Een leuk zomers item zijn onze rieten lampen. Hanglamp Esmee, Willeke en Eva. Lampen zijn makkelijk te vervangen en deze geven echt een zomers gevoel boven je eettafel. 

Mensen zijn niet alleen buiten in de tuin bezig, ze gaan ook meer bloemen en planten in huis halen. Onze toffe verticale tuinen zijn echt uniek. Ze zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kleine stukje tuin en natuur aan de muur. Het echte mos is mooi groen van kleur en blijft jaren goed. Inspiratie krijg je buiten in de natuur, van mensen, in eten of kunst. Zo is het ook in een interieur. Je interieur zegt zoveel over wie jij bent, wat je mooi vindt en wat je passies zijn. Ben je een lekkere rommelkont en chaotisch, of juist heel netjes en geordend. Je interieur vertelt een hoop verhalen. Een interieur met herinneringen, erfstukken, antiek, of prul uit dat mooie verre land waar je ooit een reis doorheen maakte. Eigenlijk is elke inrichting uniek, want geen een is hetzelfde. Er bestaat eigenlijk niet mooi of minder mooi, want het is wat jij hebt gecreëerd. Het is jouw thuis een fijne plek. En zoals de jaargetijde in elkaar overgaan, kan je je inrichting mee veranderen. Met kleine aanpassingen kan je al een groot verschil maken. Lichte en zomerse woonaccessoires maken plaats voor de winterse en donkere accessoires. Kies een frisse bos bloemen die matcht met je woonaccessoires.

Mensen willen naar buiten. En echt genieten voor vele is lekker buiten eten. Op het terras, maar ook heerlijk in je eigen tuin of op het balkon. En dan mag een leuk servies niet ontbreken. Ons servies is uniek en licht van kleur en is gemaakt van keramiek en wordt met de hand gemaakt. En is zelfs vaatwasser bestendig. En ook belangrijk, niet te groot en te zwaar. Zware borden naar buiten dragen is niet praktisch. Dus dit servies is zeer geschikt.

Als je moeite hebt met aanpassingen doen in je woning, werken we bij Rebellenclub met woonstijlen. Die kun je als houvast gebruiken. De invulling en het afstellen kan je zelf doen. De één houdt van neutraal en de ander houdt juist weer van kleur. Een combinatie daarvan is ook leuk. Dan hou je toch een beetje die rust en de kleur geeft het net weer wat meer frisheid en sfeer. Zo kun je heel eenvoudig kleur aanbrengen zonder dat het teveel wordt of onrustig overkomt. Zo kun je kiezen om een fauteuil in een frisse kleur te kiezen en ook een woonaccessoires in die tint, dan wordt het een geheel. Maar je hoeft dan niet te overdrijven. De balans moet goed zijn. Of je schildert een wand in een kleur en kiest voor een mooi vloerkleed waar die kleur ook in zit. Zo kun je je huis lekker fris maken voor de lente. Veel plezier met je woning lente klaar maken en geniet ervan dat is het belangrijkste.

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub