Klein maar fijn!

De dag is begonnen! Voor de zoveelste keer ontgrendel je de telefoon en open je de app van Pinterest. Vandaag ga je op zoek naar de inspiratie waarmee je jouw fijne huis”je” mee gaat opleuken. Vol verwondering kijk je naar alle prachtige beelden maar die keuken gaat nooit passen. Heerlijk zo’n grote plof bank… je denkt bij jezelf zou die er ook kleiner zijn. Wat een hoge ruimte.. had ik die maar. Wauw twee banken in één woonkamer, hoe dan?! Twee kasten naast elkaar hmmm daar heb ik geen ruimte voor. Je legt je telefoon weer weg en bent tenslotte niks opgeschoten. Balen!

Herkenbaar?!.....

We hebben tegenwoordig zoveel mooie tools die ons inspiratie kunnen opleveren maar dit kan ook overweldigend werken waardoor je misschien zelf niet meer weet hoe jij dit reëel in jouw woning kan toepassen. Ik krijg genoeg mensen voor mij waarbij dit het probleem is. En ik help ze daar graag bij!

Met de bizarre huizenmarkt moet je een fix bedrag neer kunnen leggen om een beetje een redelijk ruime woning te krijgen. Het is dus niet gek als jouw woning niet zo ruim of uniek is als de ruimtes die op de inspiratie apps worden gebruikt.

Naast dat je huis functioneel wordt ingericht mag het ook sfeervol en fijn aanvoelen. We zijn al snel geneigd om veel wit in een kleine woning toe te passen want donker maakt het toch kleiner. Lichte kleuren reflecteren inderdaad het licht en donkere kleuren absorberen het, maar er zijn zoveel tinten die licht zijn maar geen wit. Stap dus is af van “wit” en kijk naar wat echt bij jou past. Door meer kleurnuance toe te passen in je woning geef je meer diepte en geef je jouw ruimte meer karakter.

“Denk niet wit, denk niet zwart maar denk in de kleur van je hart”

En dan nu de vraag welke meubelen ga je toepassen in jouw fijne compacte woning. Je kan beginnen welke kleur en materiaal je graag terug ziet in jouw woning. Als je graag voor donkere meubels gaat maar je wil het niet te zwaar maken dan kan je bijvoorbeeld voor een meubelstuk gaan op pootjes. Een open kast of een tafel met een facet afwerking kan ook een verfijnd geheel geven. Een ronde tafel of ovaal geeft vaak net even wat meer loopruimte, niet geheel onbelangrijk. Wij hebben een nieuwe collectie tafels ontwikkeld die jou waarschijnlijk wel zal aanspreken. Zie hier! Je hebt keuze uit verschillende uitvoeringen en kleuren. Ovaal, boomstam en afgeronde hoeken met ook nog eens keuze uit 4 kleuren! Wat wil je nog meer…? Een kleine tafel, ja natuurlijk kan dat. Ze zijn namelijk al verkrijgbaar vanaf 1,40m.

Een bank is en blijft een groot voorwerp in je kamer, maar zeg nou zelf een woonkamer zonder bank is geen woonkamer. Net zoals bij de kasten kan je kiezen voor een bank op pootjes. Een bank met smalle armleuningen maakt het geheel slanker maar daarbij heb je vaak dan ook de keuze om een iets groter model te nemen die de armleuningen compenseren. Dat is nog eens slim beredeneren! Wist je dat je op onze site de AR Reality functie kunt gebruiken, zo kan je de bank naar jouw wensen in je eigen woonkamer plaatsen!

Vergeet in een kleine woning ook niet je muren goed te benutten. Denk bijvoorbeeld aan wandkasten/planken. Het Toulouse Wandsysteem zou je kunnen helpen!

Spiegels maken de ruimte vaak ook net even wat groter. Daarom zeg ik.. spiegeltje spiegeltje aan de wand.

Voelt de ruimte toch nog wat donker aan of mist het hier en daar nog wat sfeer. Maak gebruik van planten, ik kan het niet vaak genoeg zeggen… planten brengen gelijk sfeer en een plant kan ook een bepaalde sfeer benadrukken. Lampen kunnen de sfeer helemaal afmaken. Helder wit licht geeft meer frisheid in het geheel maar met warm wit maak je het vaak even knusser. Je kan met je lampen ook de donkere hoeken in je kamer wat meer aandacht geven. In mijn volgende blog zal ik je wat meer tips geven over lichtgebruik.

Stroop je mouwen op en Go for it!

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub