Kleine aanpassing, groot effect!

Ken je dat? Dat je door je huis loopt en dat je toe bent aan iets nieuws? Vooral nu met het voorjaar in zicht en de kerst versiering weer ingepakt is, lijkt het huis nu opeens zo leeg. Het liefst wil je alles eruit en allemaal nieuwe items erin, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Toch kan je al snel een nieuwe look aan je interieur geven door middel van een paar kleine aanpassingen. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder want ik heb hier een paar handige tips voor je :)

Nieuwe indeling
Geef je meubels een andere plek en je zal zien dat je huis aanvoelt als nieuw. En dat terwijl je niks nieuws hebt aangeschaft! Een logische indeling is van verschillende dingen afhankelijk. Mag de bank gericht zijn op de televisie of kijk je liever naar de tuin? Deze punten zijn belangrijk voor hoe jij de bank gaat neerzetten in je huis. Houd daarnaast ook rekening met de looproutes in je woning, plaats de eettafel bijvoorbeeld niet te dicht bij de deur naar de hal en houd genoeg ruimte rond de bank om de tuindeuren te kunnen openen.

Nieuwe kleur op de muur
Een nieuwe kleur op de muur doet wonderen! Heb je helemaal geen kleur op de muur? Probeer dan eens een klein muurtje een kleur te geven. Je hoeft niet gelijk alle muren te verven, maar een klein stukje doet al heel veel. Maar er is nog meer mogelijk; denk bijvoorbeeld aan een halve muur verven, kleurvlak schilderen of juist een cirkel. Vind je het lastig om een kleur te kiezen? Kijk dan eens naar wat voor accent kleuren terug komen in je interieur. Zo trek je het mooi naar elkaar en vormt het een eenheid. Super leuk! 

Vloerkleden
Een toevoeging/verandering van een vloerkleed zorgt direct voor gezelligheid en warmte in je huis + het is goed voor de akoestiek! Twee vliegen in één klap ;)

Ook kan een vloerkleed in een ruimte een geheel maken. Een kleed zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte in huis en is ook nog eens een prachtige blikvanger. Bij het uitzoeken van een vloerkleed zijn er een aantal punten om op te letten. Formaat, materiaal en stijl zijn de belangrijkste, maar ook de functie is bepalend bij het maken van de juiste keuze.

Zoek je bijvoorbeeld een zachte ondergrond waar je kinderen op kunnen spelen? Wil je een kleed om koude voeten te voorkomen in je slaapkamer of bij het woongedeelte? Of moet een kleed een blikvanger in de ruimte zijn? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom een kleed fijn is voor je interieur.

Als tweede is het belangrijk om de juiste formaat te kiezen. Meet daarom altijd in huis uit hoe groot hij moet worden en bepaal wat voor vorm je wilt hebben. 

En niet te vergeten… de kleur! Kies voor een neutrale kleur om het wat simpeler te houden of ga juist voor een statement kleur. 

Neem eens een kijkje bij onze vloerkleden! Er zijn een hoop nieuwe bijgekomen die zeker een kijkje waard zijn. Van organische vormen tot rechthoek. Mijn favorieten zijn de vloerkleden abstract & verfijnd - flow of nature. En als het toch niet de juiste kleur is? Kun je hem gewoon weer retourneren. Zo wordt het uitkiezen van een vloerkleed een stuk makkelijker.

Kussens mix & match!
Maak je interieur gezelliger met leuke sierkussens. Naast dat het stijlvolle accessoires zijn, kruip je er lekker tegenaan op de bank. Heb je al wat kussens op je bank, maar wil je het net een beetje opfleuren? Dan kan je prima wat oude kussens combineren met een paar nieuwe. Maak een goede combi tussen een patroon en een effen stof, creëer diepte door twee effen kleuren ton sur ton te mixen of combineer een vierkant kussen met een rechthoekig kussen voor een speels effect.

Blikvangers! 
Investeer in één of twee mooie dingen voor in je interieur en verander verder niks. Zo leg je alle aandacht op iets waar je trots op bent en mooi vindt. Super simpel maar een groot effect!

Ik hoop dat jullie zo al een stukje verder komen en aan de slag kunnen met jullie “nieuwe interieur”. Mocht je het nou lastig vinden of toch wat extra advies wilt hebben. Dan kan je hier een gratis advies afspraak inplannen!

Tot snel! 
Liefs Nina

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub