Mijn werkplek, mijn thuis

Een eigen huis een plek onder de zon en altijd een werkplek in de buurt waaraan ik werken kon…

Laten we maar gelijk to the point komen.

Ik schrijf deze blog terwijl we midden in een strenge Lockdown zitten, jawel voor de 2e keer.

Tijdens het schrijven denk ik bij mezelf… wil ik het er wel over hebben. Het gaat al zoveel over dit onderwerp. Maar ook ik krijg als Stylist van de Rebellenclub regelmatig de vraag tijdens een interieuradvies “hoe kan ik van mijn huis een werkplek creëren? “

Werken vanuit huis is de nieuwe manier van werken waar veel mensen niet omheen kunnen. Eerst dachten we dat het tijdelijk zou zijn maar het ziet ernaar uit dat het voorlopig wel zal blijven.

Maar hoe!?

Misschien heb je een ruim huis en heb je een kamer over of heb je een grote tuin waar je een fijn tuinhuisje kan plaatsen. De keuze is dan misschien snel gemaakt maar een groot deel van ons is erg zoekende hoe ze een fijne plek kunnen creëren.

Van het woord creëren, daar word ik blij van! Ik wil je daarom graag een paar tips geven.

Wat thuis werken zo fijn maakt is dat je in een omgeving zit die op jou is aangepast. Dit heb je gedaan met je eigen handen en gevoel. Je hebt keuzes gemaakt in je huis die jou een prettig gevoel geven. Hoe fijn is het dan om vanuit die basis te werken. Maar ik hoor je zeggen, mijn huis is al zo vol nu moet er nog een werkplek bij “hoe dan?!”

Bedenk voor jezelf wat voor jou echt van belang is om goed te kunnen werken. Heb je een vaste computer nodig of heb je een laptop die je kan opbergen. Heb je veel papierwerk of staat alles online. Zo kan je voor jezelf een overzicht maken wat voor jouw werkplek van belang is. Denk aan opbergruimte, aansluitingen en licht.

Een werkplek hoeft niet altijd een bureau te zijn. Je kan een werkplek ook op laten gaan in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie royale wandplank die diep genoeg is om eraan te kunnen zitten. Zo’n wandplank kan je ook mee vormen met een loze hoek in je ruimte. Als je er niet aan werkt is het een plek voor mooie accessoires en zodra je er een eetkamerstoel bij pakt is het je werkplek. Er zijn ook wandbureau ’s die je kan inklappen, handig toch! Dicht lijkt het een wandkast en open is het een werkplek. Kortom een tip is, kijk naar een plek en meubelstuk die multifunctioneel is.

Kies je voor een vaste werkplek maar komt die plek bijvoorbeeld wel in de woonkamer dan zijn er ook een aantal opties. Geef je plek een kader door bijvoorbeeld een roomdivider. Deze heb je in allerlei soorten. Denk bijvoorbeeld aan de variant die gemaakt is van houten latjes. Er zijn ook hele mooie kasten die je als roomdividers kan gebruiken. Een afscheiding door een glazen wand. Maar ben je beperkt qua budget dan kunnen planten ook een goede tool zijn om mee te werken.

Heb je voor je werkplek veel losse spullen dan is het fijn dat niet alles open en bloot in losse mandjes ligt. Dit toont snel rommelig dus zorg ervoor dat het achter dichte deurtjes opgeborgen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het kastje Aarhus https://rebellenclub.com/collections/boekenkasten/products/boekenkastje-aarhus-zwart

Het is een compact kastje waar je wat in kan opbergen en daarbij kan je het ook nog aankleden naar de stijl van je ruimte.

Als je graag je werkplek wat meer aandacht wil geven laat je dan inspireren door een variatie van de colorblock technieken. Je kan hiermee met kleur spelen. Mag het wat meer pit hebben of geef je het een nuance van je huidige kleurenpallet. En sta ook even stil bij de vorm die je kan toepassen.

Heb je de juiste plek gevonden en heb je voor jezelf de kleuren en materialen die je wil toepassen helder, neem dan eens een kijkje bij onze bureaus! https://rebellenclub.com/search?q=bureau&type=product

Ik hoor je zeggen…Nikki stop, dit is allemaal leuk en aardig maar ik werk aan mijn eetkamertafel want ik heb echt geen ruimte voor een andere werkplek. Kijk dan eens naar een kastje op wieltjes of een trolley die je gemakkelijk onder de tafel kan schuiven. Zo ben je snel van al je spullen af en staat de tafel tegen de wand dan ze je er vaak ook helemaal niks van.

Als laatste wil ik je aandacht leggen op de verlichting. Misschien heb je bij je werkplek een raam met voldoende daglicht. Maar misschien heb je helemaal geen daglicht. Je kan kijken wat voor soort lamp voor jou prettig werkt. Misschien heb je een plafondspots of werk je graag met een bureaulampje. Een wandlamp zou ook nog een fijne optie zijn. Denk hierbij altijd aan het verschil van direct licht en indirect licht. Direct licht zoals een bureaulamp schijnt direct op een bepaald object en indirect ligt zorgt voor de totale sfeer. Daarnaast zijn er ook verschillende lichtkleuren waar je uit kan kiezen. Kijk dus goed naar jouw ruimte/werkplek en wat jij nodig hebt om geconcentreerd aan het werk te kunnen.

Vind je het fijn om toch nog even jouw ideeën aan mij voor te leggen? Tijdens de lockdown kunnen wij altijd een onlineadvies inplannen dan kan ik gelijk live jouw werkplek zien. Superhandig!

Heel veel werkplezier!

Groetjes Nikki

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub