Noorderlicht

Kleur is iets wat voor heel veel mensen de normaalste zaak van de wereld is. In ons dagelijkse leven denken we er vaak niet zoveel of helemaal niet over na. 

Stel jezelf eens de vraag: waar ben ik vandaag geweest naast mijn eigen woning?

Weet jij nog welke kleuren jij hebt gezien? Het zou goed kunnen dat je werkelijk geen idee meer hebt. Maar toch doen kleuren enorm veel met ons. Kleuren brengen bepaalde gevoelens naar boven en kunnen ook wel degelijk invloed hebben op onze gemoedstoestand. 

Tijdens mijn opleiding kunstzinnige therapie mocht ik hier het fijne van leren ervaren en ook nu in mijn huidige werk benadruk ik nog altijd dat je intuïtie voor een bepaalde kleur erg belangrijk is. 

Waar ik in deze blog extra op in wil gaan is het noorderlicht.

In deze huizenmarkt ben je al blij als je een woning enigszins naar jouw wensen kan bemachtigen. Een tuin op het noorden neem je dan al snel voor lief. Een tuin op het noorden heeft nog altijd een negatieve toon. Weinig zon en donker zijn toch wel de twee termen die al snel naar voren komen. Laat mijn tuin nou net op het noorden liggen ;). En ja ook ik heb mijn tuin voor lief genomen. Mijn woonkamer sluit zelf ook aan op de tuin dus ook ik heb met noorderlicht te maken. 

Licht uit het Noorden heeft een wat koele blauwe tint. Dit licht is dan ook het moeilijkste te combineren met de kleuren in huis. Tenminste dat wordt in het algemeen gezegd. Maar ieder probleem kan met je juiste tip natuurlijk verholpen worden!

Diepe warme kleuren waar veel rood pigment in zit werken bij dit licht erg goed maar ik kan me voorstellen als je al weinig zon binnen krijgt dat je misschien voor lichte kleuren gaat. Richt je dan vooral op de romige crème/gelige tinten. 

Koelere tinten zoals blauw en grijs worden sneller afgeraden omdat deze combinatie al snel een wat grauwer effect geeft. 

Nou hoor ik je denken…maar blauw is nou net de kleur die ik juist zo mooi vind! Dan kunnen wij onze hand schudden. Kijk bijvoorbeeld naar een iets warmere blauw tint zoals Stiffkey blue van Farrow and Ball. Combineer juist deze kleur met een warme houten (pvc) vloer. Voeg hier en daar ook zeker wat warmen accenten toe in de accessoires. De basis kleur op de muur kan je wat warmere lichte toon geven. Dit zal de wat koele toon meer ophalen. Deze combinatie kan je ook goed aanvullen met een marmeren eetkamertafel of een salontafel als je juist het licht erin wilt houden. Denk bijvoorbeeld aan de Carrara eetkamertafel. Is marmer niet helemaal jouw ding dan is een stralende licht eiken tafel ook een goede keuze. Wij hebben deze beauty genaamd Bodem in onze collectie toegevoegd waarin de zonnestralen al terug te vinden zijn in de midden-poot!

Om wat extra warmte in huis te brengen zijn gordijnen voor een woonkamer op het noorden een goede keuze. Ze dempen de koele gloed waardoor kleuren in huis warmer aandoen. Denk bijvoorbeeld aan een zand/beige tint. And last but not least… lampen. Lampen met melkglas met warmlicht erin geven een hele mooie warme gloed af. De hanglamp Elisa is daar een heel goed voorbeeld van, helemaal als je ze als setje bij elkaar hangt. Ook de liefhebbende lampen met smoke glas en cognac glas vullen dit erg goed aan. De Elisabeth hanglamp met cognac glas (wat net even iets warmer is) mag dan zeker niet ontbreken!

En zoals het spreekwoord zegt “ Zijn muts staat naar het noorden” dat is zeker niet meer aan de orde want met deze tips komt de zon je tegemoet. En zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens anders!

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub