Warm en zacht interieur

Een warm interieur: iets wat je misschien wel wilt, maar niet voor iedereen makkelijk te realiseren is. Een warm interieur is soms ook een sfeer wat je in huis creëert. Er zijn meerdere factoren die voor een warm en zacht interieur kunnen zorgen, zoals een muurkleur en materiaal keuze.

Zachte materialen brengen gegarandeerd sfeer en warmte in huis. Hoe lekker is het bijvoorbeeld als je een warm kleed onder je voeten hebt of bijvoorbeeld een zacht plaid om onder te kruipen. Misschien word je bij de gedachte alleen al warmer! 

Een stofsoort die bijdraagt aan sfeer en warmte in huis is een teddy stof, een “aaibare stof” met een hoog “knuffel gehalte”. Wat net even wat chiquer is en ook heel zacht aanvoelt is een velours stof. Wat fluweel / velours stoffen kenmerkt, is hun zachte, gladde oppervlak en een glanzende uitstraling. Velours stoffen geven dan ook een luxueuze indruk. 

Bij de Rebellenclub maken we banken en fauteuils op maat. Zo zit er altijd een model, stof of kleur tussen die past bij jou! Spreekt zo'n warm en zacht interieur jou nou ook aan? Bekijk dan onze stoffencollectie op de website. Kijk vooral naar de velour of teddy stoffen om jouw bank/ fauteuil net even dat extra “warme” tintje te geven. 

Warm hout
Nog een goede tip is om warme hout tinten te gebruiken. Hout is heel makkelijk terug te laten komen in je interieur, met bijvoorbeeld een houten vloer of als je wat kleiner wil beginnen een eetkamertafel of kast. Met echt houten meubels kan je een interieur een warme, knusse en gezellige sfeer geven. 

Ronde en organische vormen
Misschien heb je nog nooit van dit woord gehoord, maar in 2022 is de tonvormige eettafel helemaal een ding! En heel goed te combineren in een warm en zacht interieur. Bij een tonvormige eettafel zijn alleen de hoeken afgerond waardoor je over de gehele tafel een even groot breedtemaat hebt, maar het wel een zacht uiterlijk geeft in plaats van hoekige punten. Net even wat meer oppervlakte dan een ovale tafel dus! In veel gevallen zijn de randen van het blad schuin waardoor je een minimalistisch uiterlijk krijgt. Wat een goede optie hiervoor is is de Tarnaby tafel. Deze tafel is in verschillende tinten hout beschikbaar. 

Organische vormen in meubels zijn misschien lastig te vinden, maar als vloerkleed is het makkelijk te doen. Door een organische vorm te gebruiken doe je het net even anders, maar hou je wel die zachte ronde vormen wat weer zorgt voor een zacht en warm interieur. Ook kan je een salontafel in een organische vorm kiezen. Zoals de volterra salontafel. Door de speelse en verrassende vorm van het blad, geef je een luchtig en zachte look aan jouw interieur. Van deze tafel zijn meerdere maten beschikbaar. Hierdoor kun je ze leuk mixen in je woonkamer. Het ene tafeltje kan onder het andere geschoven worden. Daarmee kun je dus ook ruimte besparen. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook functioneel als je een extra bijzettafel nodig hebt. Ben je nieuwsgierig geworden hoe dit er nou uitziet? Neem dan snel een kijkje. Om het zo zacht mogelijk te houden raad ik je aan om voor de lichte versie te kiezen. 

Kleur 
En tot slot…. de kleuren! Een sfeervol interieur creëer je door te kiezen voor een warm kleurenpalet. De belangrijkste warme kleuren zijn rood, oranje en geel. Maar je kunt ook breder kijken: houtskleur, aardetinten, okergeel, roestbruin, koffiekleuren, oranjerood, terracotta, olijfgroen en goud. Warme kleuren wekken vreugde, kracht, passie en energie op en doen ons denken aan de warmte van de zomer en de zon. 

En vooral met de lente in zicht is dit misschien een goed begin om je muren een nieuw tintje te geven!

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub