Ontdek alle voordelen van marmer en keramiek in je interieur

Marmer en keramiek, elegant, stoer, veelzijdig maar ook duurzaam! We laten je graag de tijdloze aantrekkingskracht en voordelen van marmer en keramiek zien en hoe je met meubels van deze materialen een perfecte basis kunt vormen voor het creëren van een prachtig en functioneel interieur. 

Het gebruik van zowel marmer als keramiek in je interieur kan verschillende voordelen bieden.

Drie voordelen van marmer en keramiek in je interieur

1. Duurzaamheid
Zowel marmer als keramiek zijn duurzame materialen. Marmer is natuursteen en staat bekend om zijn duurzaamheid, terwijl keramiek wordt gebakken bij hoge temperaturen, waardoor het slijtvast en bestand is tegen krassen. Deze duurzaamheid maakt ze geschikt voor gebruik van eetkamertafels en salontafels, maar ook voor vloeren en aanrechtbladen. 

2. Veelzijdigheid
Marmer en keramiek komen in een verscheidenheid aan kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor je talloze varianten hebt. Je kunt ze in diverse interieurstijlen integreren, variërend van traditioneel tot modern, en zowel marmer als keramiek zijn geschikt voor zowel diverse meubels als eetkamertafels en salontafels, als vloeren en wandbekleding. Hierdoor kun je creatief en flexibel zijn bij het vormgeven van je interieur.

3. Onderhoudsgemak
Zowel marmer als keramiek zijn relatief gemakkelijk te onderhouden. Beide materialen zijn bestand tegen vlekken en vereisen doorgaans slechts eenvoudige reiniging om hun oorspronkelijke uitstraling te behouden. Marmer kan echter gevoeliger zijn voor zuren, dus is het belangrijk zure stoffen zoals citroensap snel af te vegen om vlekken te voorkomen.

Marmer en keramiek combineren in je interieur

Zowel marmer als keramiek is een veelzijdig materiaal dat goed kan worden gecombineerd met verschillende andere elementen in je interieur om een stijlvolle ruimte te creëren. 

1. Neutrale kleuren
Marmer en keramiek komt in verschillende kleuren, maar vaak zie je wit marmer met grijze aders. Het combineren van marmer met neutrale kleuren zoals wit, crème, grijs of beige kan een rustgevende en elegante uitstraling creëren.

2. Textiel
Zachte materialen zoals textiel en stoffen kunnen het harde en koele uiterlijk van marmer en keramiek verzachten. Denk aan het toevoegen van gestoffeerde eetkamerstoelen bij een keramiek tafel. Maar ook stoffen kussens of vloerkleden in combinatie met marmeren oppervlakken gaat heel goed samen. 

3. Metaal
Metaal, zoals goud, koper, of roestvrij staal, kan een vleugje luxe toevoegen aan je interieur en mooi contrasteren met marmer. Denk daarbij aan metalen armaturen van verlichting

Gratis persoonlijk interieuradvies

Het is belangrijk om je persoonlijke smaak en de stijl van je interieur goed voor ogen te hebben bij het kiezen van de juiste combinaties. Kom je er niet uit, dan staan we te popelen om je te helpen. Plan een gratis advies gesprek in met één van onze stylistes! Succes. 

 

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub