De Lyon, mijn favoriete bank!

Deze blog ga ik geheel wijden aan de Lyon en de Lyon XL bank, want deze bank verdient een eigen interieurblog!

Ik was al best lang op zoek naar mijn droombank. Toen ik vijf jaar geleden ging verhuizen kocht ik even snel een bank, maar uiteindelijk was ik er toch niet helemaal tevreden mee.

Ik heb er vijf jaar op gezeten en ondanks dat ik die bank vijf jaar heb gehad, vond ik hem niet top, in zowel zitcomfort als uiterlijk. Ik had destijds andere prioriteiten voor mijn nieuwe huis, dus vond ik de bank wat minder belangrijk. Maar ik besef me nu dat een bank juist heel belangrijk is voor elk interieur. Je leeft erop, ontvangt er visite op, of relaxt erop met het gezin.

Als stylist adviseer ik klanten ook altijd om met de bank te beginnen als ze hun huis gaat inrichten. En daar bouw je dan de rest van je interieur om heen. Een bank is een goed uitgangspunt.

Ik zocht een bank die het WAUW effect heeft, uitnodigend is en een uiterlijk heeft dat je erop wil gaan zitten of liggen om er vervolgens niet meer af te komen. Een bank waarop je kan ontspannen. Maar ook mooi is om te zien.

Toen ik een half jaar geleden bij de Rebellenclub kwam werken zag ik de Lyon bank voor het eerst, en dacht ik WAUW... dit is mijn bank! En toen bleek dat hij ook nog eens heerlijk zat, was voor mij de keus snel gemaakt.

Ik wilde de Lyon graag met een chaise longue om heerlijk op te liggen en te ontspannen. Een ideale bank dus om lekkere avondjes op te chillen met films en series. 

De Lyon bank heeft een chique en rijke uitstraling met een prachtige zwarte poot, die het geheel wat stoerder maakt. Heel passend voor een moderne inrichting, maar leent zich ook goed voor andere woonstijlen. Het toffe van deze bank is dat de Lyon XL tot 413 cm breed geleverd kan worden. Voor de meeste woningen is deze maat te groot. Maar hij is gelukkig ook in kleinere formaten te bestellen.

Ik woon in een appartement. Mijn woonkamer is zes meter lang en ik heb gekozen voor de Lyon in 330 cm. Ook geen klein formaat, maar wat een plaatje. Mensen zijn vaak geneigd een te kleine bank te kiezen terwijl ze eigelijk een maat groter makkelijk kwijt kunnen. Van een grotere bank heb je meer plezier door meerdere zitplekken en het geeft meer rust in het interieur. Met een kleine bank ben je toch geneigd om er weer meubels bij te gaan zetten en dat oogt vaak vol en rommelig. Dus ga voor een mooie grote bank als de ruimte dat toelaat!

Toen ik de maat van de bank had bepaald was het nog een kwestie van de stofsoort en stofkleur uitkiezen. Dat was wel een leuk proces. Stoffen kunnen in een bepaald licht anders overkomen. Ook of je de stof ziet in ochtend-/middag- of avondlicht scheelt. Met zon of regenachtig weer, dat kan ook al verschillen. Gelukkig werkt de Rebellenclub met knipstalen, zodat je een stofstukje mee kan nemen naar huis om het thuis goed te bekijken en het bij de vloer de muur of bij andere meubels te houden.

Bij de Rebellenclub zijn er veel stofmogelijkheden. Na wat kijken en vergelijken heb ik de keuze gemaakt om de bank te kiezen in onze stof 'Bloq'. Een prachtige stof die in mooie verschillende kleuren te krijgen is. Deze stof voelt zacht aan en is levendig. Hij komt heel rustig en chique over, maar geeft toch net genoeg spanning en is alles behalve saai.

De Lyon is een echte familie loungebank. De rugkussens blijven mooi op zijn plek liggen, omdat er een rolkussen achter ligt, zo zakken je kussens niet in en houdt de bank mooi zijn vorm. De Lyon XL heeft een super mooi zijelement als zitplekje en je kan er ook een houten tray voor kopen, om je kopje koffie of thee op te zetten.

Kom eens langs bij mij in de showroom in Baarn om de Lyon uit te proberen. Ik beloof je dat het de moeite waard zal zijn ;) Ik hoop tot snel.

Groetjes Tess.

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub