Urban Jungle

Urban jungle, een trend die nog steeds veel gebruikt wordt, maar waar komt deze naam eigenlijk vandaan? Urban betekent letterlijk stedelijk en dit heeft weinig te maken met een jungle. Deze trend is dus eigenlijk een contrast tussen stedelijk en groen. 

In de herfst en in de winter zit je veel binnen en zie je weinig van de natuur. Dit kun je oplossen door de natuur juist naar binnen te halen! Dit heeft meerdere voordelen namelijk dat het gezelligheid en rust brengt, maar ook zorgt het voor zuurstof in huis. Je bent dus ook nog eens gezond bezig ;-)

Planten, planten en nog eens planten. Eigenlijk is dat het hoofditem van deze stijl. En dan is het niet alleen maar voor de woonkamer, maar ook voor in de badkamer, slaapkamer, hal noem maar op! Planten hebben een rustgevende werking en passen daarmee perfect bij de slaapkamer. Als je een werkkamer hebt is het ook belangrijk om daar planten neer te zetten. Ze zorgen voor genoeg zuurstof, minder stress, betere luchtvochtigheid, en geven een prettige werkomgeving. Waar planten wel niet allemaal goed voor zijn ;)

Een verzameling van allemaal soorten planten zorgt voor dat echte “jungle” effect. Zo heb je natuurlijk heel veel soorten en maten. De volgende planten zijn goede opties die het goed doen in je interieur; Een Aloë Vera-plant heeft bijvoorbeeld minder verzorging nodig. Super handig als je niet heel veel tijd hebt. Helemaal hip is de pannenkoekenplant. Deze plant wordt zo genoemd door de platte, ronde bladeren die je op pannenkoeken lijken. Hoe leuk! De gatenplant; Oorspronkelijk komt deze plant uit het oerwoud in midden en zuid Amerika. Daar wordt de plant meters hoog en kunnen de bladeren tot wel een meter doorsnee hebben! Deze plant is dus een echte blikvanger in huis. Met een cactus haal je je eigen stukje woestijn in huis. Cactussen zijn er in allerlei verschillende vormen en maten. Super leuk om deze dus te mixen met elkaar. Deze planten zien er gezellig uit en zijn ook nog eens makkelijk te verzorgen. 

Waar je ook rekening mee moet houden zijn de potten waar de planten in komen te staan. De potten moeten goed bij je interieur passen, maar moeten ook het juiste formaat hebben voor de plant. Zorg dat de pot groot genoeg is waardoor de wortels goed kunnen groeien. 

Door de hoogte in te werken kun je de planten ook op verschillende grootte standaard zetten. Zo creëer je meer diepte in het geheel en oogt het als een echte jungle. De Rebellenclub plantenstandaards zijn hier super geschikt voor.  Deze set bestaat uit de maten S, M, L en XL.

Om je interieur verder uit te breiden in de urban jungle style maak dan gebruik van natuurlijke kleuren en materialen . Zo breng je de natuur zo veel mogelijk naar binnen. Donkergroen is de "hoofdkleur" van deze trend. Ook zie je veel donkerblauw, okergeel of oker goud. Kies meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld: hout, rotan, kurk, linnen, wol, katoen en recyclebare materialen. Gebruik bijvoorbeeld linnen gordijnen in de slaapkamer en ga voor een rieten hanglamp in de woonkamer. Voor een speels effect kun je de hanglamp Willeke combineren met 2 maten naast of boven elkaar.

Ben je nou toch niet zo heel goed in het onderhouden van al die planten? Dan is een botanische print op de muur ook een goede optie. Dit werkt super goed mee met de look and feel, maar heeft geen onderhoud nodig. Ik las ergens een leuke tip; dat je het behang kan afstemmen op het seizoen! Kies in de herfst planten in diepe warme kleuren, en ga in de zomer voor veel groen met mooie gekleurde bloemen.

Geef vooral lekker je eigen draai aan deze woonstijl. Niks is fout of goed. Zolang jij je er maar prettig in voelt!

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub