Woontrends 2022

Mooi Wark – 16 Joar (een mooie tied)

https://www.youtube.com/watch?v=QVqYxIPRUoU

Het was een mooie tijd…

Ruim 20 jaar geleden verhuisde ik van midden Nederland naar de kop van Overijssel. De enige overeenkomst was de letter “B” waarmee de plaatsnamen begonnen maar WAUW dat was even een levensverandering. En wat was het een mooie tied! Niet alleen het dialect is anders maar de mens zelf ook. Wat kijk ik graag terug naar die tijd.

Ik hoor je denken…

Nikki waar wil je heen met dit verhaal. Dit heeft toch niks te maken met de woontrends van 2022?

Voordat ik verder ga wil ik je vragen of je even wil nadenken waar jij hele fijne herinneringen aan hebt. Misschien een bepaalde vakantie bestemming of misschien een ruimte waar je graag bent of heb je een voorwerp wat je graag bij je draagt.

Mooi Wark is voor mij een band die bij mij veel herinneringen naar boven brengt. Niet omdat ik groot fan ben van deze band maar meer omdat deze muziek alles verteld over die tijd en het daar veel geluisterd wordt.

Als we doorschakelen naar de woontrends van 2022 dan heeft dit alles te maken met dingen die wij koesteren uit het verleden. We merken dat we al een langere tijd bezig zijn met bewustwording  van duurzaamheid. Dit zie je door middel van hergebruiken van kleding, focus op voedselverspilling, duurzaam speelgoed, de hoeveelheid plastic van een verpakking wordt minder en natuurlijk je huis verduurzamen. En zo kan ik nog wel even door gaan.

“We zien de wereld veranderen”

Retro en Urban zegt dat jou iets?

Een periode van 1950 tot ongeveer jaren 80. Misschien heb jij deze hele periode meegemaakt maar misschien ook helemaal niet. Voor de een is het dus iets wat terug komt en voor de ander is het een hele nieuwe uitstraling. Mocht het nieuw voor je zijn… ga dan eens met iemand in gesprek die nog wat oude foto’s heeft hoe het interieur er toen uit zag! Er komen namelijk heel veel aspecten terug uit die tijd.

Organische vormen zal je veel terug zien de aankomende tijd. Vormen die je omarmen en die zorgen voor geborgenheid. Zoals mijn collega Tess al had aangegeven in haar blog hebben wij de prachtige Tallin bank die perfect in dat plaatje past. Maar houd ook onze vloerkleden in de gaten. Er komen een paar unieke exemplaren aan! Bekijk ze hier https://rebellenclub.com/collections/vloerkleden

Wat we ook gaan zien zijn vrolijke grafische print met duidelijke vormen. Dit zal vooral uitgevoerd worden in de kleuren die dit jaar veel gezien gaan worden. De vergrijzde groen en blauw tinten die vanuit mijn therapie achtergrond, gericht zijn op het welzijn tegenover de warme bruin en rood tinten zoals terra die gericht zijn op de geborgenheid en bezinning.

Materialen die we in de 70s veel zagen waren velvet, rotan en kurk en ook die materialen gaan we terug zien. En de voor veel bekende schrootjes muur zal plaats maken voor de modernere latjes muur.

Zoals ik al eerder vertelde is verduurzaming ook een belangrijk thema.

Wij als team van de Rebellenclub houden ons al een langere tijd bezig met de bewustwording van producten die wij aan onze klanten aanbieden. Kijk bijvoorbeeld naar onze Moyha collectie die gemaakt wordt van natuurlijke materialen zoals Katoen.

Maar ook onze New Nomads serie die van Mango hout wordt gemaakt. Wist je dat Mangohout een duurzaam houtsoort is? Het is een bijproduct van de fruitteelt. Wanneer een mangoboom volgroeit is geeft het bijna geen fruit meer. Hierdoor is het perfect als houtsoort te gebruiken voor het interieur! In onze accessoires zie je ook veel verduurzaming terug. Zo werken wij samen met een atelier in Haarlem die handgemaakt keramiek service maakt en knuffeldieren van gerecycled spijkerstof.

Tot slot wil ik je graag nog wat tips geven!

  • Koop bewust! Van bijvoorbeeld de New Nomads serie kan je makkelijk jaren plezier hebben.
  • Kies bewuste materialen. Glas is ook erg duurzaam en laat nou net de glazen bolle lampen helemaal terug komen. https://rebellenclub.com/collections/hanglampen
  • Geef je oude meubels een 2 leven! De kringloop die vele zien als iets ouderwets (maar die stiekem de voorlopers waren;) zullen je dankbaar zijn.

Ik ben helemaal klaar voor het jaar 2022 en ik hoop jij ook!

Alvast een hele fijne jaarwisseling en hopelijk tot snel bij ons in de winkel.

Groetjes Nikki

Rebellenclub

De specialist in maatwerk

Bij ons kan je jouw droom bank, fauteuil, eetkamerstoelen, poefje en kussens helemaal zelf samen stellen.

Begin met samenstellen
Maatwerk eetkamertafel bij Rebellenclub